1 Orta boy kırmızı pancar
200 gr kadar beyaz lahana
7-8 adet acı biber veya salatalık turşusu
Yarım demet dereotu
Bir avuç ceviz içi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Ayrıca: 1 orta boy kase, koyu kıvamlı sarımsaklı yoğurt.
Nasıl Yapılır?
Kırmızı pancarı rendenin iri gözünden rendeleyin. Lahanayı ince ince doğrayın.
Zeytinyağını tavaya koyun. Pancar ve lahanayı ekleyin. 10-15 dakika kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Hafif diri kalırsa daha iyi olur. Tuzu ekleyip karıştırın.
Ilıyınca içine küçük doğranmış turşuyu, dereotunu ve ceviz içinin yarısını ekleyip karıştırın.
Sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp karıştırın.
Servis tabağına alıp, üzerini dereotu ve kalan cevizle süsleyin.
Afiyet şifa olsun.