8 adet büyük boy, fazla olgunlaşmamış domates
200 gram minik tesbih makarna
300 gram domates püresi
Biraz et suyu
1 diş sarımsak
Fesleğen, sumak
Karabiber
Tuz
Tarifi:
Domatesleri yıkayıp tanelerini kestikten sonra, içlerini boşaltın tuzlayın ve daha sonra da sularının iyice süzülmesi için baş aşağı koyun. Diğer tarafta makarnaları çok diri olacak şekilde haşladıktan sonra, sarımsak, bir kaç kaşık domates püresi, tuz, yağ, fesleğen ve sumakla iyice karıştırın ve domatesleri bu karışımla doldurduktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerini domateslerin kapakları ile kapatıp et suyunu da ilave edin ve yarım saat fırında pişirin. Makarnalı Domates Dolması Tarifi Hazır. Afiyet olsun.