Real Madrid, yeni Raul'unu buldu gibi

Son güncelleme: 18.02.2014 12:51
  • Jese Rodriguez, şu ana kadarki istatistikleriyle göz kamaştırıyor.
    Real Madrid'in 20 yaşındaki yıldızı Jese Rodriguez, şu ana kadar sergilemiş olduğu performansla "Yeni bir Raul mu doğuyor?" sorusunu akıllara getirdi.

    Geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu açıklamada "Bu sezonki hedefim 10 gole ulaşmak." diyen Jese Rodriguez, tesadüf eseri hedefini kulübün efsanevi ismi Raul'un Real Madrid'deki ilk sezonunda atmış olduğu gol sayısı olarak belirlemiş oldu.

    Futbol otoriteleri Jese'nin tarzını daha çok Cristiano Ronaldo'ya benzetse de, Raul'un her alt yapıdan yetişen oyuncu için bir rol model olduğu da gerçek. Jese, henüz Raul'un ilk sezonunda almış olduğu süreye ulaşmaktan uzak ama genç oyuncunun gol ve asist performansı dakika bazına vurulduğunda efsanevi yıldızı geçtiği görülüyor.

    Raul, Real Madrid as takımındaki ilk sezonunu 9'u lig, 1'i de kupada olmak üzere toplamda attığı 10 golle kapatmıştı. Jese ise şimdiden 5'i lig, 3'ü de kupada olmak üzere toplam 8 gol kaydetti. Üstelik henüz sezon sonuna kadar önünde en az 14 karşılaşma var.

    Genç oyuncunun, gol ortalaması da Raul'un üzerinde. 1994-95 sezonunda Raul toplamda 1796 dakika boyunca sahada kalırken, her 179.6 dakikada bir gol kaydetti. Jese, aynı zamanda asist konusunda da Raul'un önüne geçmiş durumda.

    Jese Rodriguez, sezon başlarında yeteri kadar süre alamasa da son dönemlerde Carlo Ancelotti'nin önemli silahlarından birisi haline geldi ve Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale'ın olmadığı zamanlardaki ilk tercihlerden birisi oldu.
#18.02.2014 12:51 0 0 0