Glutensiz Peynirli Sarımsaklı Çörek

Son güncelleme: 26.02.2014 22:44
  • Malzemeler

    - 1/2 Bardak Zeytinyağı
    - 1 Bardak Su
    - 1 Bardak Süt
    - 1 Tatlı Kaşığı Tuz
    - 1 Su Bardağı Glutensiz Un (Ben Sinangil Kullandım)
    - 3 Yemek Kaşığı Patates Unu
    - 3 Yemek Kaşığı Soya Unu
    - 3 Yemek Kaşığı Karabuğday Unu
    - 2 Adet Yumurta
    - 2/3 Su Bardağı Taze Kaşar Rendesi
    - 1 Adet Kıyılmış Taze Sarımsak

    Yapılışı

    Öncelikle Su, Süt Ve Zeytinyağını Ateşte Kaynatıyoruz. Ateşten Alıp Unları Tuzunu Ve Sarımsağı Ekleyip Mikserle Çırpıyoruz.
    Koyu Hamur Kıvamında Olmalı. 15 Dakika Kadar Sıcaklığının Geçmesi İçin Bir Kenarda Bekletiyoruz.
    Yumurtaları Birer Birer Kırıp Çırpıyoruz.
    Kaşar Rendesini De İlave Edip Karıştırıyoruz.
    Hamurumuz Hazır. Muffin Kalıplarına Kaşıkla Paylaştırıyoruz.
    180 Derece Isıttığımız Fırında Pişiriyoruz.
    Fırını Kapatıp Çörekleri İçinde Bırakıyoruz. 10 Dakika Fırın Sıcaklığında Kalsınlar.
    Fırından Çıkan Çörekler Yenmeye Hazır.

    Alıntı:
#26.02.2014 22:44 0 0 0