Köpek Isırmasından Nasıl Korunulur

Son güncelleme: 30.05.2014 14:22
  • Amerika’da her yıl 4,5 milyon insan köpekler tarafından ısırılıyor. Bunların çoğu ya komşularının köpekleri, ya tanıdıklarının, ya da nadiren kendi köpekleri tarafından gerçekleşiyor. Araştırmalar 5-9 yaş arası erkek çocukların çoğunlukta olduğu bu kazalardan, 200 tanesinin ölümle sonuçlandığını belirtiyorlar. Peki köpek ısırmalarından kendimizi ve en önemlisi çocuklarımızı nasıl koruyabiliriz.

    Cinsi ne olursa olsun bebeğinizle hiçbir köpeği yalnız bırakmamalısınız. Köpekler bebeklerin çıkardığı ağlama sesinden irite olabildikleri gibi, onların bağırmalarından, ya da koşmalarından da yanlış sinyaller algılayabiliyorlar. Köpek ve bebeğiniz aynı boy seviyesinde olduğundan genellikle köpekler onları yüzlerinden ısırıyorlar.

    Aileler çocuklarını köpeklerden korumak için ne yapmalılar:

    -Hiçbir zaman köpek ve çocuk yalnız bırakılmamalı.
    -Çocuklarınızın köpeklerle agresif oyunlar oynamalarını engelleyin. Daha yumuşak ve eğlenceli oyunları tercih etmelerini sağlayın.
    -Köpek ısırdığında, ya da saldırdığında mutlaka en yakın hastaneye gidip aşı yaptırın ve bunu yetkililere bildirin.
    -Çocuğunuza uyuyan, yemek yiyen, yavrularına bakan ya da tanımadıkları bir köpeğe yaklaşmamaları gerektiğini öğretin.
    -Köpeklerden kaçmamalarını ve bağırmamalarını tembihleyin.
    -Çocuklarınıza köpeklerin önce onları koklayıp kim olduklarını anlamaları için zaman tanımalarını, daha sonra eğer köpek izin verirse onu sevmelerini söyleyin.
    -Tanımadıkları bir köpek yanlarına yaklaştığında hiç kımıldamadan durmalarını söyleyin.
    -Bir köpek çocuğunuzun üstüne atlayıp onu yere düşürmüşse, ona top şeklini alarak, kımıldamadan yatması gerektiğini öğretin.

    İnsanların en yakın dostu olan köpeklerin bu şekilde davranmalarının elbette sebepleri var. Ama çocuklar genellikle bunu anlamakta güçlük çekiyor ve bazen zalimce oyunlarla onları kızdırabiliyorlar Araştırmacılar, bu kazaların temelinde köpeklerin sahipleri tarafından nasıl yetiştirildikleri yattığını bildiriyor. Aynen çocuklar gibi, onların da iyi bir eğitim almaları, sevgiyle büyütülmeleri ve asla saldırgan tavırlar içine sokulmamaları gerekiyor.Uzmanlar insanları bir kere ısıran köpeğin mutlaka yine ısıracağı konusunda da uyarıyor.

    alıntı
#27.02.2014 21:35 0 0 0
  • çok haklısınız teşekürler
#30.05.2014 14:22 0 0 0