Türk Sosyal Ağ Sitesi Mergeen

Son güncelleme: 04.03.2014 14:50
  • noimage

    Mergeen (www.mergeen.com )

    Mergeen, 'Fikirlerini özgür brak' sloganıyla 5 kasım 2012'de internet dünyasına merhaba dedi. İnternet kullanım alışkanlığının özellikle son yıllarda yüksek bir ivmeyle seyrettiği ülkemizde zaman zaman da olsa, yerli sosyal ağ girişimleri ön plana çıkıyor. Web ortamının akıl almaz bir hıza sahip bilgi trafiğinin arasında, dikkat çekmeden ve kullanıcı kitlesini her geçen gün genişleterek yükselen bir sosyal ağ örneği mevcut: Mergeen.com


    Mergeen ismi nerden geliyor ?

    "Mergeen kelimesi, ingilizcede kaynaşma anlamına gelen "merge" ve Türk mitolojisinde bilgiyi temsil eden Tanrı olan "Mergen" kelimelerinden türetilmiştir." Her dilde telafuzu kolay olan bu orjinal seçim, projenin aynı zamanda küresel pazara da açılma vizyonundan geliyor.


    Diğer ağlardan farkı nedir ?

    Facebook, yalnızca tanıdığınız kişiler ile etkileşimde bulunmanız üzerine kurulu, Twitter ise çok kısıtlı bir etkileşime sahip. Mergeen ise hem yüksek etkileşim seviyesinde hemde kişiler yada grupları takip etmek için sadece ilginizi çekiyor olması yeterli. Mergeen artık yeni tasarımıyla 2014 yılıyla birlikte mergeenin gün geçtikce artan yenikiklerden iyileştirmelerden sonra kullanıcıların gözüne hoş gelen yeni tasarımınada kavuşmuş oldu.


    Üyeler ne diyor ?

    Sloganının hakkını veren bir site olan Mergeen.com da kullanıcılar fikirlerini özgürce sitede paylaşabiliyor.Kimsenin kimseye siyasi,dini görüşünden dolayı bağırması,karışması söz konusu değil. Kullanıcılar her konuda fikir tartışması yaparken saygı aşımı olmuyor.Diğer sitelerde olduğu gibi üyelerin birbirine sarkması söz konusu değil laçka bir site değil.Sitede diğer sitelerde rastlamadığım itibar yüzdesi bulunmaktadır.İşleyişi şöyle olmaktadır “İtibar Yüzdesi”nin gün içerinde yaptığınız paylaşımlar(şarkı,durum güncellemeleri,resim paylaşımı vs. ) ile yüzdeniz artıyor ama bir iki gün paylaşım yapmadığınızda “İtibar Yüzdesi” düşüyor.Aslında site içinde yeni paylaşım yapmanız için motivasyon sağladığı için eğlenceli bir sistem.Sitenin mobil aplikasyonu bulunmaktadır,ancak site kısa bir süre yenilendiği için sistem kapatılmıştır.Her geçen gün üye sayısı artan ve kendini sürekli geliştiren bir site olan Mergeen.com’un tasarımcısı Volkan Şengül’e siteyle ilgili isteklerinizi ve şikayetlerinizi iletebilirsiniz.Üye şikayetlerini en kısa sürede ele almaktadır.Anlatmak yetmez sizde üye olun ve Mergeen.Com’da rahatça fikirlerinizi özgür bırakın!
#04.03.2014 14:50 0 0 0