Lezzetli ve en eski çorbalarımızdan olan Tarhana çorbaları kahvaltılar dahil olmak üzere her öğünde tüketilebilir. Türklerin Orta Asya dönemlerine kadar dayandığı bilinmektedir. Toz şeklinde olması uzun süre saklanır ve besleyici özelliğe sahiptir.
Malzemelerimiz
3 diş sarımsak (rendelenmiş)
8 bardak su
2 çay bardağı ev tarhanası
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz ve pul biber
1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
Çorba olduğundan dolayı tarifimiz kolay olacaktır şimdi yapımına geçelim.
Tereyağımızı tenceremize koyduktan sonra erimesini bekliyoruz ardından içine rendelediğimiz sarımsaklarla birlikte salçamızı ilave ettikten sonra kavuruyoruz. Kavrulan sarımsakların üstüne suyla birlikte tarhanayı ilave ediniz. Kaynamaya başladıktan sonra 10dk boyunca kısık ateşte daha pişirdikten sonra dinlenmeye bırakın afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 296
favori
like
share
BiR-DOST Tarih: 07.03.2014 17:14
Eline sağlık...