Evliliğinize zarar veren 4 davranış

Son güncelleme: 10.03.2014 20:15

  • noimage

    Kadınlar bazen ilişkilerine zarar vereceğini bilmeden, hatta ilişkilerinin güçleneceğini düşünerek yanlış davranışlar sergileyebiliyor. Zarar görmüş pek çok evlilik, hep bu ilişki için iyi olacağı düşünülen davranışlardan etkileniyor. Şimdi gerçeklerle yüzleşme zamanı!

    Yanlışlıkla yaptığınız ve ilişkinize zarar veren davranışlardan kaçınıp ilişkinizin kötüye giden seyrini tersine çevirmek için okuyacağınız temel ilişki hatalarını ve önerileri dikkate almalısınız.

    noimage

    Kendine bakmamak
    Birçok kadın, erkeklerin her koşulda rahat olan kadınları tercih ettiğine inanıyor. Oysa bu tamamen doğru değil. Evet, erkekler kendilerini duygusal açıdan fazla zorlamayan, rahat davranan ve kendilerini rahat bırakan kadınlardan hoşlanırlar, ama bu düşünce dış görünüş için geçerli değil.

    Evliliğin ilerleyen yıllarında eşinizin yanında kendinizi daha rahat hissetmeye başlamanız çok doğal ama üstünüze başınıza biraz dikkat etmelisiniz. Çünkü erkekler en ufak değişiklikleri bile hemen fark edebilirler. Aslına bakarsanız en salaş görünümlü, en rahat erkekler bile görselliğe çok önem verirler. İyisi mi o büyükanne külotlarınızı bir köşeye bırakın, duşunuzu alıp vücudunuza mis gibi kokan bir losyon sürün ve tıpkı ilişkinizin ilk zamanlarındaki gibi güzel görünebilmek için vakit harcayın.

    noimage

    Ona kral gibi davranmak

    O ne yaparsa yapsın siz içinize atmaya, kırgınlığınızı ya da kızgınlığınızı ona yansıtmamaya devam ettikçe aslında ilişkiniz yıpranır.

    Eşiniz sizi gerçekten incitecek ya da kızdıracak bir şey yaptığında, kızgınlığınızı ya da kırgınlığınızı o anda ona açıklamazsanız, bunu yapmaya devam edecektir. Erkekler kadınların sabır sınırlarını test ederler. Sınırı aştıklarında sizden aldıkları tepkiyi ölçer ve bundan sonraki adımlarını ona göre atarlar.

    Öte yandan fikrinizi ve ne hissettiğinizi ona anlatarak kendinize olan güveninizi göstermiş olursunuz. Bu da aslında erkekler tarafından bir şikayet olarak değil, özgüveni sergilemek olarak algılanır ve sizi çekici bulmasını sağlar.

    noimage

    Her zaman dürüst olmak
    Bazen beyaz yalan söylemek gerekebilir. Ne de olsa eşiniz her zaman gerçeklerle baş etmeyi başaramayabilir. Dürüstlük sağlıklı ilişkilerin temel taşlarından biri olsa da, bazen gerçekleri itiraf etmeniz ilişkinize güvensizlik duygusunu ve kızgınlığı bulaştıracaksa beyaz yalan sizin için iyi bir politika olabilir. Elbette büyük yalanlardan söz etmiyoruz. Bunlar ciddi sıkıntılara neden olabilir. Sadece ikinizin de huzurunu bozmayacak küçük yalancıklar...

    Diyelim ki aileniz aslında eşinizi hiç beğenmiyor. Eşiniz, ilişkinizin ilk zamanlarında ailenizin onun hakkında ne düşündüğünü sordu. Dürüst olmak zorunda değilsiniz. "Ailem, benim hayatımla ilgili pek yorum yapmaz" deyip çok fazla ayrıntıya girmeden konuyu kapatmalısınız. Zira detaya girmek sonradan eşinizin yalanınızı ortaya çıkarmasına fırsat yaratabilir. Suçluluk hissetmenize hiç gerek yok. İlişkinizin huzuru için yapıyorsunuz bunu.

    noimage

    İlişkiyi her şeyden üstün görmek

    Sürekli "biz" vurgusu yapmak, "Biz bir elmanın iki yarısıyız, birimiz olmadan diğerimiz de olmaz" gibi düşüncelere kapılmak, çoğu kadının düştüğü bir ilişki hatası. Evliliğiniz çok uzun süredir devam ediyor olsa da, ilişki içindeki statülerinizi kaybetmemeniz çok önemli. Kendiniz için dışarı çıkıp zaman harcamıyorsanız, ilişkiniz bayatlamaya ve heyecanını kaybetmeye başlayabilir. Unutmayın, en sağlıklı, en mutlu çiftler birbirlerinden ayrı olarak özgürce vakit geçiren çiftlerdir.

    Tek başınıza bir şeyler yapmak için zaman yaratın. Hafta sonları siz kendi arkadaşlarınızla, eşiniz de kendi arkadaşlarıyla zaman geçirebilmelisiniz. İlişkinizin her zaman canlılığını koruması kendinize ait bir yaşamınızın olmasıyla mümkün. Her ikiniz de kendinize ait hayatlarınızı sürdürürseniz birbirinize anlatacak hikayeleriniz de olur. Pek çok ilişkiyi bitiren şey, konuşacak bir şeyin kalmaması, bunu sakın unutmayın!
#10.03.2014 19:35 0 0 0
  • dikkat edilecek mevzu bunlar önemli
#10.03.2014 20:15 0 0 0