İş motivasyonunu artırmak için kariyer koçu desteği

Son güncelleme: 10.03.2014 21:14
  • noimage

    Her pazartesi işe sürüklenerek mi gidiyorsunuz? İşinizi çok sevmenize rağmen işe gitmemek için sürekli bahaneler üretiyorsanız, sizi motive edecek bir kariyer koçu ile çalışabilirsiniz.

    Kariyer koçu ile çalışmak sizin "iş "kavramını sorgulamanızı sağlayacak. "İşe yüklediğiniz anlam nedir, iş sizin için neyi ifade ediyor?" gibi soruların yanıtlarını bulacaksınız. İşe yüklediğiniz anlamla birlikte güçlü yönlerinizi keşfederek; zorlu sorunlarla başa çıkma metotlarını öğreneceksiniz.

    Kariyer koçu ile çalışmaya başladığınızda önce işin anlamını, sizin işe yüklediğiniz kavramları öğrenir, sonra da kişiliğinizle ilgili keşif çalışmalarını yaparsınız. Geçmiş iş başarılarınızın geleceğe nasıl ışık tutacağını öğrenirsiniz. Gelecek için belirlediğiniz hedefi tekrar sorgularsınız. Gelecek hedefinizi netleştirir, hedefinizi belirli zaman aralıklarına böler ve hedefiniz için küçük adımlar atmaya başlarsınız.

    Her attığınız küçük adım sizi hedefinize götürür. Bu süreç bazen size zor, zahmetli gelebilir. Bu aşamalarda kariyer koçu size sürekli hedefinizi anımsatarak, sizin başarılarınızı size yansıtır. "Daha önce yapmıştın, şimdi de yapabilirsin" diyerek önceki başarılarınızı size yansıtır.

    Kariyer koçu ile çalışırken perspektifiniz değişeceği için iş arkadaşlarınızla olan etkileşiminiz de değişir. Daha önce "o beni anlamıyor "diye kişileştirdiğiniz cümleleri kullanmazsınız. Etkin iletişim dilini kullanarak, varmak istediğiniz hedeflere daha mutlu ve hızlı varabilirsiniz.

    Kariyer koçu ile çalıştığınız süre, size hayatınız boyunca kullanacağınız verileri öğrenmenizde de yardımcı olur. İş, hedef ve kendinizle ilgili o kadar çok yöntem öğrenirsiniz ki, bunları bilerek ve seçerek iş hayatında yer almanız, sizin işe daha motive olmuş bir şekilde gelmenizi sağlar.
#10.03.2014 21:14 0 0 0