- Yarım Su Bardağı Glutensiz İrmik
- 1 Su Bardağı Süt Yada Su
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
- 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
- Yarım Su Bardağı Toz Şeker
Yapılışı:
Öncelikle tereyağımızı ve sıvıyağımızı tavaya koyuyoruz. Tereyağ erir erimez hemen irmiğimizi döküyoruz. Sürekli karıştırarak irmiği kavuruyoruz. Kavrulan irmiğin mis gibi kokusunu aldığınızda kenarda bekleyen kaynar süt yada suyu ekliyoruz. Bu aşamada hızlı karıştırın. Tel çırpacakla daha rahat karıştırabilirsiniz. Sonrasında şekerini ilave ediyoruz. Şeker eriyinceye kadar karıştırıp ateşten alıyoruz.Biraz dinlendikten sonra tüketebilirsiniz.