Göz Bebekleri iltihabı Nedir

Son güncelleme: 25.03.2014 10:29
  • Göz bebekleri iltihabı Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? Belirtileri Nelerdir?

    Gözün bir kazayla yaralanması veya romatizmalı hastalarda üşütme sonucu ortaya çıkar. Bazen; şeker hastalığı, burun hastalıkları, ve frengili hastalarda da görülür. Tıp dilinde iritis denilen bu hastalık vakit kaybedilmeden tedavi edilmesi gerekir. Hasta, ışığa fazla bakamaz. Gözlerinde veya gözlerinin üst kısmına gelen bölgede şiddetli ağrılar vardır. Gözlerde; sulanma ve kızarıklık da görülür. Göze dikkatle bakıldığında; renkli kısmın etrafındaki rengin de koyulaştığı görülür.
    İritis olarak bilinen gözbebeği iltihabı gözbebeğinin iltihaplanması şeklinde ortaya çıkan bir hastalık olarak bilinmektedir. Gözbebeği iltihabı bazı kişiler tarafından önemsenmemektedir; fakat körlük oluşumuna sebep olacak şekilde tehlike yaratan durumların oluşumuna neden olabilmektedir.
    Gözbebeği İltihabının Belirtileri nelerdir?
    Gözbebeği iltihabı olan kişiler öncelikle ışığa bakamazlar. Gözlerde sulanma ve kızarıklık oluşumu bilinen en belirgin belirtiler arasında yer almaktadır. Gözlerin alt ve üst kısımlarında şiddetli ağrı oluşumları meydana gelmektedir. Gözün renkli kısmının etrafındaki renkte koyulaşma meydana gelme durumu da varsa ve diğer belirtileri de görüyorsanız mutlaka bir göz doktoruna görünmeniz gerekmektedir.
    Gözbebeği iltihabı bazı hastalıklara sahip olan bireylerde genel olarak oluşabilme ihtimali olan bir hastalık olarak bilinmektedir. Frengi, şeker hastalığı, göz yaralanmaları ve gözün mikrop kapması, diş çürükleri, romatizma, burun iltihabı görülen bireylerde gözbebeği iltihaplanmasının görülme sıklığı fazladır.
    Gözbebeği iltihabı tedavi edilmeden önce bu hastalığa sebep olan etken belirlenmelidir. İltihap oluşumuna neden olan belirtiler ortaya konulduktan sonra göz damlalarından yararlanılarak tedavi aşamasına geçilmektedir. Gözbebeği iltihaplanmasında tedaviye cevap alabilmek amacı ile kişinin gözünü dinlendirmesi gerekmektedir. Gözde sürekli hasar oluşumuna neden olacak durumların önüne geçmek için belirtilerini fark eder etmez göz doktoruna müracaat etmek gerekmektedir.

#25.03.2014 10:29 0 0 0