YGS Sonuçları Açıklandı

Son güncelleme: 30.03.2014 10:05
  • YGS sonuçları açıklandı

    YGS sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinde açıklandı.


    ÖSYM'nin sayfası aşırı yoğunluktan dolayı adeta kilitlendi. Sonuçları öğrenmek isteyenler uzun süre beklemek zorunda kalıyor.
    Sonuçlara ulaşmak için tıklayın
    ÖSYM Başkanı Ali Demir YGS sonuçlarının bugün açıklandığını bildirdi. Demir, sınavda iptal edilen soru olmadığını belirtti.
    Adaylar, sonuçları http://www.osym.gov.tr veya http://sonuc.osym.gov.tr internet adreslerinden, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek. Ancak kendilerine sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.
    YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar,

    LYS'lere girme hakkı kazanacak. Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) başvurular ise 21-30 Nisan 2014 arasında yapılacak. YGS'den 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecekler.ADAYLARIN KENDİ CEVAP KAĞITLARI DAHA SONRA ERİŞİME AÇILACAK

    Sınava giren adayların cevap kağıtları daha sonra erişimlerine açılacak. Adaylar, kendi cevap kağıtlarının görüntüsüne, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecek. ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, Merkez bu yıl sınavda 500 tam puan alan adayları açıklamayacak. Merkez adaylardan izin aldıktan sonra adayların bilgilerini paylaşacak.
    İPTAL EDİLEN SORU YOK

    ÖSYM Başkanı Ali Demir, iptal edilen sorunun olmadığını da açıkladı.
    2 milyon 7 bin 685 öğrenci bu yıl 20 Mart Pazar günü gerçekleştirilen YGS sınavında ter dökmüştü. ÖSYM, bu sene alınan karar uyarınca 160 sorudan sadece 32'sini yayınlamıştı.
#30.03.2014 10:05 0 0 0