Zulme Sessiz Kalma Bir İmza da Sen At

Son güncelleme: 12.04.2014 09:47
  • Arkadaşlar Mısır'daki bu karara sessiz kalmayalım. Kardeşlerimize yalnız olmadığını gösterelim. Aşağıdaki linkten imza atabilirsiniz.



    http://www.avaaz.org/tr/stop_mass_execution_loc/?copy




    "Mısır’da usulsüz bir mahkeme 529 kişiyi ölüme mahkum etti. Yüzyılın en büyük toplu idamı gerçekleşmek üzere ama bir kişi ölümleri durdurabilir.

    Mısır’ın en önemli dini kişiliği Baş Müftü Allam’ın kararı iade etmesi için 10 günü var. Önde gelen dini liderler hali hazırda yargı kararını kınadı; onların oylarıyla seçilen ilk müftü olan Allam'ın da toplumun meşru manevi lideri olma görevi var. Dünyanın tüm dinlerinden insanlar olarak af çıkartılması ve verilen bu barbarca kararın engellenmesi talebiyle küresel bir çağrı oluşturalım.

    Bu dava tam bir politik bir şovdu -- Askeri rejim, muhalefeti ortadan kaldırmak için idam cezasını bir araç olarak kullanıyor. Eğer dünya sesini yükseltmezse Mısır ve dünya için bu mesele çok tehlikeli sonuçlar doğuracak. Şiddet döngüsünü durdurmak ve hayatları kurtarmak için imzala -- bir kişiye ulaştığımızda Mısır’ın dini liderleri af çağrımızı Baş Müftü’ye iletecek."


    Bir nar ağacı var, bir de dar ağacı...
    Namerde nar düştü, yiğide dar ağacı!...
    Necip Fazıl K.


    Dipnot: Levis-501'den izin alınmıştır.
#12.04.2014 09:47 0 0 0