Pastırmalı Ciğer Tava

Son güncelleme: 25.05.2007 14:59
  • Malzemeler
    8 dilim dana ciğeri
    16 dilim pastırma
    2 fincan un
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 fincan sıvı yağ
    Tuz, karabiber
    yapılışı

    Ciğer bütünse, zarını ve istenmeyen kısımlarını alıp yarım santim kalınlığında sekiz eşit dilime kesin. Pastırma dilimlerinin çemenlerini temizleyin. Genişçe bir tavanın yarısına sıvı yağ, yarısına tereyağı doldurup ocağa alın. Ciğerleri tuzlayın, biberleyin ve undan geçirin. Tavada iki tarafı da beş dakika kadar kızartın. Ciğer dilimlerini servis tabağına yerleştirdikten sonra pastırma dilimlerini biraz ısıtıp ciğerlerin üzerine koyun.
#21.05.2007 18:05 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
#25.05.2007 14:59 0 0 0