Soslu Baharatlı Rosto

Son güncelleme: 28.04.2014 18:50
  • Malzemeler:

    1 kilo yağsız kuzu eti
    1 tatlı kaşığı adaçayı kurutulmuş
    1 çay kaşığı kekik kurutulmuş
    yarım çay kaşığı biberiye kurutulmuş
    1 tatlı kaşığı tuz
    yarım çay kaşığı tuz
    yarım çay kaşığı karabiber
    2 çorba kaşığı zeytinyağı

    SOSU İÇİN GEREKENLER
    2 kaşık tereyağı
    2 diş iyice kıyılmış diş sarımsak
    yarım su bardağı esmer toz şeker
    1 çorba kaşığı mısır nişastası
    yarım bardak su
    1 çorba kaşığı üzüm suyu
    1 yemek kaşığı soya sosu

    Hazırlanışı:

    Öncelikle adaçayı , kekik, biberiye, tuz ve karabiberi küçük bir kase içerisinde iyice harmanlayalım ve içerisine zeytinyağı ilave edelim. Yağsız kuzu etini ısıya dayanıklı bir fırın kabı içerisinde koyalım ve üzerine baharatlı sosu sürerek fırına koyalım.

    Ayrı bir sos tavası içerisinde tereyağı eritelim ve kıyılmış olan sarımsak , mısır ununu kavurarak üzerine üzüm suyu, soya sosu, esmer toz şekeri koyarak koyulaşana kadar pişirelim.

    Fırına bıraktığımız etin pişmesine yakın bu hazırlanan sosu üzerine dökerek yarım saat kadar daha pişirelim. Fırında pişirdiğimiz soslu baharatlı rostayu servis tabağına alarak dilimleyerek ikram edebiliriz.

    alıntı
#28.04.2014 18:50 0 0 0