Akdeniz Usulu Fırında Sebze - Diyet

Son güncelleme: 28.04.2014 19:05
  • Malzemeler:


    6 adet kırmızı salçalık biber
    3 tane kabak
    5 tane patlıcan
    3 tane domates
    4 diş sarımsak
    4-5 dal maydanoz
    2 dal taze yeşil soğan
    4 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi
    3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    8 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı
    çok az miktarda tuz

    Tarifi:

    Akdeniz usulu fırında diyet sebze yemeğini yapmak için öncelikle kırmızı biberleri boyuna keserek içini temizleyelim. Kabak ve patlıcanları da yıkayıp temizledikten sonra ince ince doğrayalım. Patlıcanları hazırlamış olduğumuz tuzlu su içinde beklettikten sonra suyunu süzelim. Yine yıkanmış olan domatesleri de ince halka şeklinde dilimle yelim.

    Sarımsakları da soyduktan sonra havana iyice ezelim. Yıkanmış olan maydanoz ve taze yeşil soğanları da yine ince ince kıyalım ve bir kabın içerisine alalım. Tüm malzemeyi harmanlamak için koymuş olduğumuz salata karıştırma kabı içerisine ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş kaşar ve sıvı sızma zeytin yağı, sarımsak, tuz ve arzuya göre pul biber ekleyerek karıştıralım.

    Dikdörtgen bir borcam yada yemeği hazırlayacağımız derin kabı yağlayarak içine doğramış olduğumuz patlıcan, kabak, biber, ve domates dilimlerini yerleştirdikten sonra üzerine peynir, ekmek maydanoz, sarımsak ile hazırlamış olduğumuz malzemeyi her tarafına gelecek şekilde yayalım.

    Tüm malzemeleri bu şekilde yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış olan fırında 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fırından aldığımız Akdeniz usulü diyet sebze yemeği üzerine biraz sızma zeytin yağı gezdirdikten sonra dilimleyerek servis edebiliriz.

    alıntı
#28.04.2014 19:05 0 0 0