Malzemeler:
300 gr haşlanmış nohut
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
2 soğan
45 gr margarin
5 su bardağı su
1 tutam safran
Tuz, kırmızı tozbiber

Hazırlanışı:
* Soğanları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanı kavurun. Ceviz, tuz ve kırmızı tozbiberi ekleyip 2 dakika soteleyin.
* Haşlanmış nohudun yarısından fazlasını robottan geçirip püre haline getirin. Suyla birlikte tencereye ekleyip iyice karıştırın. Safran ve kalan nohudu ekleyip 20 dakika pişirin. Üzerine cevizli sosu gezdirin. Kâselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 405
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:52
teşekkürler ellerine sağlık
refik Tarih: 25.05.2007 15:07
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık