Pirinçli ve naneli patlıcan

Son güncelleme: 25.05.2007 14:57
  • Malzemeler:
    1 su bardağı zeytinyağı
    2 patlıcan
    1 su bardağı pirinç
    2.5 su bardağı su
    1 büyük boy domates
    1 büyük boy soğan
    2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
    Yarım tatlı kaşığı muskat
    1 tutam kimyon
    Yarım çay kaşığı karabiber
    1 çorba kaşığı tuz

    Hazırlanışı:
    * Patlıcanların uç kısımlarını kesip incecik dilimleyin. Domatesi soyup küp doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı hafif kavurun. Patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edin. Patlıcanların yarısını ayrı bir kaba alıp ayırın. Tencerede kalan patlıcana domates ve iki buçuk su bardağı su ilave edin. Pirinci ekleyip kısık ateşte 15 dakika karıştırarak pişirin.

    * Ayırdığınız patlıcanlar, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyin. Harmanlayıp ocaktan alın. Pilavı dinlendirin. Üzerine nane serpip sıcak servis yapın.
#24.05.2007 13:19 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
#25.05.2007 14:57 0 0 0