Malzemeler:

2 küçük göbek marul
250 gr soya eti
Yarım çay bardağı soya sosu
1 arnavutbiberi
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 yeşil elma
2 soğan
1 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen
4 çorba kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı bal
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Soya etini soya sosunda 15 dakika dinlendirin. Arnavutbiberinin çekirdeklerini temizleyip kıyın. 2 kaşık zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soya etlerini ekleyip kızartın. Elma ve soğanları soyup küp küp doğrayın. Kalan zeytinyağını başka bir tavada ısıtın. Soğan, elma ve arnavutbiberini ekleyip kısık ateşte 5 dakika karıştırarak soteleyin.

* Büyükçe bir kapta kızartılmış soya eti, pişmiş elma-soğan karışımı, tuz, karabiber, limon suyu, kıyılmış fesleğen ve balı iyice harmanlayın.

* Göbek salataları yıkayıp ortadan ikiye kesin ve içlerini çıkarın. Hazırladığınız soya etli karışımı göbek salataların içine paylaştırın. Salata kâselerine yerleştirip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 394
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:30
teşekkürler ellerine sağlık
refik Tarih: 25.05.2007 15:12
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık