Malzemeler:
1 kilo kırmızı biber ve domates karışık salça
3 yemek kaşığı acı biber salçası
350 gr tatlı urfa salçası
1 kilo kavrulmuş fındık içi veya ceviz
3 yemek kaşığı hazır acıka baharatı
7 diş sarımsak
yarım çay kaşığı tuz,2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
Yapılışı:
Öncelikle kavrulmuş fındıkları veya cevizleri çok fazla un halini almadan biraz taneli olacak şekilde rondodan geçiriyoruz.Bir karıştırma kabının içine alıp baharatını azar azar ekleyip karıştırıyoruz ki her yerine eşit dağılsın. Salçaları sırasıyla fındığın içine birer kaşık katıp karıştırıyor, salçalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. Salçaları koyarken aralarda rendelenmiş sarımsakları,tuz ve tereyağını da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Bu işlem iyice karıştırıp harmanlandığından emin olduğunuza kadar devam etmelidir.Salçalarınız tuzlu ise tuzuna bakıp az yada çok atabilirsiniz. Afiiyet olsun.