Acuka Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 10.05.2014 21:40
  • Malzemeler:
    1 kilo kırmızı biber ve domates karışık salça
    3 yemek kaşığı acı biber salçası
    350 gr tatlı urfa salçası
    1 kilo kavrulmuş fındık içi veya ceviz
    3 yemek kaşığı hazır acıka baharatı
    7 diş sarımsak
    yarım çay kaşığı tuz,2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı

    Yapılışı:
    Öncelikle kavrulmuş fındıkları veya cevizleri çok fazla un halini almadan biraz taneli olacak şekilde rondodan geçiriyoruz.Bir karıştırma kabının içine alıp baharatını azar azar ekleyip karıştırıyoruz ki her yerine eşit dağılsın. Salçaları sırasıyla fındığın içine birer kaşık katıp karıştırıyor, salçalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. Salçaları koyarken aralarda rendelenmiş sarımsakları,tuz ve tereyağını da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Bu işlem iyice karıştırıp harmanlandığından emin olduğunuza kadar devam etmelidir.Salçalarınız tuzlu ise tuzuna bakıp az yada çok atabilirsiniz. Afiiyet olsun.

    alıntı
#10.05.2014 21:40 0 0 0