Glutensiz Kıymalı Börek

Son güncelleme: 20.05.2014 21:39
  • Glutensiz Yufka:

    200 gr. glutensiz un
    4 gr. tuz
    5 gr. instant maya
    1 tatlı kaşığı sirke
    1 yumurta beyazı
    100 ml.su
    Su dışındaki bütün malzemeleri karıştırın.
    Suyu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın, iyice yoğurduktan sonra üzerine bir bez örtüp oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.

    Kıymalı harç:

    200 gr. kıyma
    1 domates
    3 sivri biber
    1 paprika (tatlı kırmızı biber)
    1 kırmızı soğan
    2 diş sarımsak
    3 Yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı salça
    tuz, karabiber, pul biber.

    Yapılışı:

    Zeytinyağı koyduğunuz tavada, yemeklik doğranmış soğanları, sivri ve paprika biberi ve sarımsağı soteleyin.
    Kabuğunu soyduğunuz domatesi de küp doğrayıp ekleyin.
    Kıymayı ekleyip, kaşığın tersiyle eze eze kavurun (bu topaklanmasını önler)
    Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
    en son tuzunu baharatını ekleyip, karıştırın ve altını kapatın.
    Börek yumuşatıcı karışım:
    1 yumurtanın sarısı
    1 yumurta
    3 yemek kaşığı süt
    3 yemek kaşığı sıvı yağ
    Hepsini bir kapta çırpın.
    Mayalanan hamuru unlu tezgahın üzerine alın
    Üzerine hafifçe bastırın, gazı çıksın.
    Hamuru 3 e ayırın.
    Unlu tezgahın üzerinde, sabırla ve nazikçe açmaya başlayın.
    İyice incelttikten sonra, börek yumuşatıcı karışımdan yufkanın her yerine sürün.
    İç harcını koyun (ben biraz dil peyniri de ekledim), ve fotoğraflarda görüldüğü gibi sarıp şekillendirin.
    3 böreği de sardıktan sonra, tepsiye dizin, börek yumuşatıcı karışımdan tekrar üstlerine sürün, biraz susam ve çörek otu serpip, 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk. pişirin.
#20.05.2014 21:39 0 0 0