Basur kremini gözaltlarına sürmeyin'

Son güncelleme: 02.06.2007 10:54
  • Gazetelerde yer alan ' Ünlü mankenler göz altı morluklarına basur kremi kullanıyor' haberinden sonra bir çok bayanın basur kremi almak için eczaneye koştuğu söyleniyor.

    Uzmanlar ise, basur kreminin kortizon içerdiğini ve cildi incelttiğinin altını çizerken, yarardan çok zarar getirebileceğini belirtiyorlar. Bu arada toplumun önündeki insanların demeç verirken daha dikkatli davranmaları konusunda da uyarıda bulunuyorlar.

    Hemoroid konusunda çeşitli araştırmaları bulunan Tem Hospital doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Işıl Çelikel şunları söyledi; "Hemoroid tedavisinde kullanılan bazı kremlerin göz altı morlukları için kullanılabileceği fikri Sandra Bullock'un güzellik yarışmasına katılmak zorunda kalan bir FBI ajanını canlandırdığı Miss Congeniality (Güzel dedektif) filminde dile getirildiğinden bu yana zaman zaman gündeme gelmekte. Özellikle yakın çevremiz tarafından sık sık bu tedavinin geçerliliği sorulmakta. Hemoroid ilaçlarının büyük çoğunluğu kortizon içerir. Mukozadaki mikrodolaşımı arttırarak hemoroidal genişlemenin olduğu bölgedeki ödemi azaltır. Ancak bu tür ürünleri göz çevresi gibi hassas bir bölgede kullanmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bu ürünlerin amacı dışında ve bilinçsiz kullanımının kişiye yarardan çok zarar getirebileceği gözden kaçırılmamalı. Dermokozmetik alanındaki çalışmaların dev adımlarla ilerlediği bu modern zamanlarda gözaltı morluklarına iyi gelecek hemoroid kreminden çok daha sağlıklı seçenekler mevcut. Kozmetik açıdan gözaltı morluklarından şikayetçi olan kişilerin popüler ürünlerle değil, bir dermatoloji uzmanı tarafından önerilecek ürünlerle sorunlarına sağlıklı çözümler bulabileceğine inanıyorum
#26.05.2007 14:00 0 0 0
  • ya insanlar bazen hakikaten saçmalıyor böyle bişey olabilir mi yaa

    teşekkkürler su perisi
#27.05.2007 17:07 0 0 0
  • bir ara bu hastalıgı epey araştırmıstım epey iğrenç bir şey
#02.06.2007 10:54 0 0 0