Malzemeler;
1 kg. patates
3-4 yemek kaşığı mayonez
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
½ limon suyu
2 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üstü için;
200 gr. yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı pul biber
1 demet ince kıyılmış dereotu
Hazırlanışı;

Patatesler haşlanır, rendelenir. Mayonez, zeytinyağ, tuz, limon suyu ve karabiber ilave edilir. Bir kaşıkla karıştıtılır.
Küçük yuvarlak toplar yapılır. Ortaları oyulur. Etrafları ince kıyılmış dereotuna batırılır.
Sarımsaklar soyulur, rendelenir ve yoğurda ilave edilir bir kaşıkla çırpılır.
Patates toplarının ortasına kaşıkla koyulur. Üstlerine biber serpilir servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 499
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:20
ellerine sağlık
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:37
tarif için teşekkürler:23:
Gönülce Tarih: 05.07.2007 17:08
hayal edince bile güzel görünüyorlar
emeğine sağlık canım
denemez olurmuyum hiç :2:
BoardBeLasi Tarih: 01.06.2007 18:45
Ellerine Saglik