Malzemeler;

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 küçük kereviz
1 küçük soğan
1 büyük havuç
1 patates
1 domates
2 sivri biber
2 diş sarımsak
1/2 Limon
4 bardak su
Pulbiber, Karabiber, Tuz
1 kaşık tereyağı, zeytinyağı da koyabilirsiniz hiç yağ koymayabilirsiniz de bazen öyle de yapıyorum baharatlarını doğrudan içine atıyorum.
1 tatlı kaşığı salça, arzunuza bağlı
Hazırlanışı;

Bütün sebzeleri yıkayıp soyup irice doğrayıp 4 bardak su ve mercimekle beraber iyice yumuşayana kadar kaynatın. İçine yarım limon atarsanız kerevizin tadını ve kokusunu hafifletmeye yardımcı olur.

Bütün sebzeler yumuşadıktan sonra tuzunu atıp el blenderı veya robotta çekerek püre haline getirin. Tekrar ocağa koyup 5-10 dakika kaynatın. Eğer kıvamı sizin için çok koyuysa yavaş yavaş su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.

1 sos tavasında tereyağını eritip içine baharatları ekleyin eğer isterseniz 1 tatlı kaşığı salçayla beraber 1 dakika kadar kavurun. Çorbaya döküp karıştırın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 608
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:46
teşekkürler ellerine sağlık
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:27
tarif için teşekkürler:23: