Hüseyin Kutsi Tuncay

Son güncelleme: 25.05.2014 10:00
  • Hüseyin Kutsi Tuncay, (d. 1956, Ankara), Türk Sanayici

    Türkiye işçi sınıfının önderlerinden ve DİSK eski yöneticilerinden sendikacı rahmetli Demirhan TUNCAY’ın oğlu, 1956, Ankara doğumlu, Hüseyin Kutsi TUNCAY, 1970’in ikinci yarısında Türkiye’nin zor döneminde Ankara Motor Meslek Lisesi’nden mezun oldu. TUNCAY, İngilizce bilmekte, evli ve 2 çocuk babasıdır.

    TUNCAY, öğretim dönemindeki mesleki eğitime ilişkin iş yaşamı bir yana bırakılırsa, ilk iş hayatına Ankara Belediyesi Maltepe Havagazı Fabrikasında başladı. Takiben Çukurova Caterpillar Ankara Şubesi ve Yücelen İnşaat Kılıçkaya - Sivas baraj şantiyesinde makine teknisyenliği yaptı. Bu işyerinde ayrıldıktan sonra, 1984 yılında OSTİM’de halen Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü, iş ve inşaat makineleri alnında üretim yapan orta ölçekli bir işletme olan Anadolu İş Makineleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ni (ANİŞMAK) kurdu. TUNCAY, aynı zamanda OSİAD Güç Birliği A.Ş. kurucusu ve ortağıdır.

    Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nin (AOSB) iştirakçilerinden/kurucularından olan S.S.OSİAD Sanayi Yapı Kooperatifinin kurucusu ve başkan yardımcılığı görevini sürdürmekte olan TUNCAY, Türkiye Orta Ölçekli İşletmeler Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) mütevelli heyet üyesidir. Bir dönem Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis üyeliği görevinde de bulunan TUNCAY, OSTİM Sanayici ve İş Adamları Derneği (OSİAD) yönetim kurulu başkan yardımcılığı, Sosyal Demokrasi Derneği (SDD) yönetim kurulu üyeliği görevlerinde de bulundu.

    TUNCAY, Ankara-Temmelli havzasındaki dört OSB’den biri olan, kamu kaynağı kullanmadan altyapı yatırımlarını gerçekleştiren, onlarca fabrika inşaatı devam eden ve üretime yapan fabrikaları her geçen gün artan, bölgesi içinde gölet ve ağaçlandırma alanları, ilerde yapılacak meslek lisesi için gelir amaçlı bademlik (1800 adet ağaç) bulunan, kaynak kullanımı, sanayi ve çevre uyumu bakımından Türkiye’nin ilklerinden biri olmayı başarmış gecenin çoban yıldızı gibi parlayan Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nin kurucusu ve kuruluşundan buyana Yönetim Kurulu Başkanıdır.

    Türk sanayisinin temel dinamiği olan organize sanayi bölgelerinin, sanayicinin ve KOBİ’lerin sesi ve yüreği olmaya çalışan, 2008 yılında kuruluşundan bu yana yaptığı etkileme çalışmaları nedeniyle kısa sürede kamu kuruluşları tarafından kabul gören, görüş ve önerileri değerlendirilen, yazılı ve görsel medyanın ilgisini çeken, reel sektör ve OSB’ler konusunda açıklama yapması istenen sivil toplum kuruluşu olmayı başarmış olan, Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) kurucuları arsında yer alan Hüseyin Kutsi TUNCAY, halen OSBDER başkanlığını yürütmektedir.

    Alıntı
#25.05.2014 10:00 0 0 0