Meyve içerikli buzlu dondurmalara dikkat

Son güncelleme: 28.05.2007 15:53
  • Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Karaağaoğlu, sütsüz-meyve aromalı buzlu dondurmaların saf enerji kaynağı olduğunu, enerji değerlerinin yüksek olması ve boya maddesi içermesi nedeniyle tüketilmemesini önerdi.

    Nilgün Karaağaoğlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, dondurmaların sütlü ve meyve aromalı (buzlu) olmak üzere iki gruba ayrıldığını kaydetti. Hijyenik koşullarda hazırlanan ve saklanan sütlü dondurmaların, günlük protein ve kalsiyum gereksinimine katkı sağlayacağını ifade eden Karaağaoğlu, günlük tüketilmesi gereken süt-yoğurt miktarının bir kısmının dondurma olarak tüketilebileceğini belirtti.

    Karaağaoğlu, dondurmanın enerji içeriği yüksek bir besin olması nedeniyle beden ağırlığı yüksek bireyler tarafından çok fazla tüketilmemesi gerektiğine işaret ederek, alerjik ve bağışıklık sistemi çok gelişmemiş bireylerin ise katkı maddelerini içeren hazır dondurmaları yerken dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Karaağaoğlu, özellikle yaz aylarında hamurlu tatlılar yerine sütlü dondurmaların tercih edilebileceğini kaydetti.

    Vitrin satışı yapılan yerlerden alınan dondurmanın servis edilen kaşığının, açıkta, su içinde ve sıcak ortamda bekletilmesi ile mikrobiyolojik üreme gerçekleştiğini ifade eden Karaağaoğlu,servis kaşığından bulaşan zararlı mikroorganizmaların, besin zehirlenmesine kadar sonuçları olabilir dedi.
#27.05.2007 17:13 0 0 0
  • teşekkürler bilgi için
#27.05.2007 17:30 0 0 0
  • Teşekkürler Ellerine Sağlık
#27.05.2007 19:59 0 0 0
  • bilhassa açıkta satılan dondurmalara dikkat etmeliyiz
#27.05.2007 23:02 0 0 0
  • dondurma olsun neden olursa olsun diyip yememeli işte
#28.05.2007 07:27 0 0 0
  • Tesekkürler!
#28.05.2007 15:53 0 0 0