MALZEMELER

4 kişilik
2 çorba kaşıgı kıyma
2 çorba kaşıgı tarhana
1 çay kaşıgı karabiber
yeteri kadar tuz
1 tatlı kaşıgı kırmızı biber
1 çay bardagı bulgura
1 çay kaşıgı nane
1 kase yogurt
1 çorba kaşıg ı tereyag ı

HAZIRLANIŞI

Tarhanayı ılık su ile ıslatın. 1 saat sonra içine bulguru ekleyin. Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin. Bulgur ve tarhananın içine karabiber, kıyma ve tuzu ekleyin. Malzemeleri yogurun ve hamur haline getirin. Misket büyüklüg ünde parçalar koparıp köfteler yapın. Tencereye 3 su bardagı su koyun. Su kaynayınca köfteleri içine koyun. Köfteler yumuşayınca tencereden alın ve bir tabaga yerleştirin. Üzerine yogurdu dökün. Yagı tavada eritin, naneyi ve pulbiberi içine atın 1-2 dakika karıştırıp köftelerin üzerine dökün.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 391
favori
like
share
COCO Tarih: 30.04.2008 21:41
Ellerine saglik.