Malzemeler

3 Çorba kaşığı un
3 Çorba kaşığı tozşeker
4 Su bardağı süt
Yarım paket margarin
1 Adet paskalya çöreği
Çikolata sosu için :
Yarım paket margarin
2 Çorba kaşığı pudraşekeri
2 Çorba kaşığı kakao
1 Adet yumurta
Hazırlanışı

* 3 çorba kaşığı unu teflon tencereye alın.
* Tahta bir kaşıkla karıştırıp 5 dakika kavurun.
* 4 su bardağı sütü ve 3 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin.
* Üzeri göz göz olana dek pişirin.
* Yarım paket margarini ilave edin.
* Ateşten alıp 10 dakika mikserle çırpın.
* 1 adet paskalya çöreğini küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tepsiye dizin.
* Hazırladığınız karışımı üzerine yayın ve soğumaya bırakın.
* Bu arada sosu hazırlayın.
* Margarin, 2 çorba kaşığı pudraşekeri ve 2 çorba kaşığı kakaoyu eritip ateşten alın.
* Yumurtayı ilave edin ve mikserle 1-2 dakika çırpın.
* Sosu da soğuyan tatlının üzerine gezdirin.
* Buzdolabında 1 gece bekletin.
* Üzerine hindistancevizi serpin, dilimleyip servis yapın.
* NOT : Paskalya çöreğini pastanelerden bulabilirsiniz.
* Ayrıca bu tarifte hazır kek de kullanabilirsiniz

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 429
favori
like
share
Serendipity Tarih: 18.06.2007 11:28
teşekkürler su perisi
eskitoprak Tarih: 04.06.2007 19:00
sagol abla bir gun tatli yaparsam burdan alacagim yapilisi