Malzemeler
500 gr havuç
1 portakalın suyu
1 limonun suyu
50 gr kurutulmuş hindistan cevizi

Yapilisi
Havuçları rendeleyin. Rendelenmiş havuçları büyük bir kaseye koyun.
Limon ve portakal suyunu havuçların üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Havuçları büyük bir salata kabına veya ayrı ayrı servis tabaklarına koyup üzerlerine hindistan cevizi serpiştirin.
Hindistan cevizli havuç salatasını servis yapmadan önce en az l saat buzdolabında bekletin.
SERVİS ÖNERiLERi: Bu keskin salatayı soğuk tavukla servis yapabilirsiniz. Hindistan cevizi kabukları değişik bir servis tabağı olarak kullanılabilir.
AŞÇININ ÖNERİSİ: Rendelemeyi daha kolaylaştırmak için havuçları l saat buzlu suyun içinde tutun.
ALTERNATİF: Limon ve portakal suyu yerine salatayı zeytinyağı ve sirkeyle karıştırabilirsiniz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 427
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:37
teşekkürler ellerine sağlık
Gönülce Tarih: 04.07.2007 10:48
teşekkürler SU-PERISI