Şalgam Suyu Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 09.07.2014 21:51
  • şalgam suyu yapımı - şalgam suyu tarifi - şalgam suyu yapmak için gerekli malzemelerŞalgam adı verilen bitkiden yapılan ve daha çok Çukurova bölgesine ait bir içecek olarak biline şalgam suyu, lezzetli olduğu kadar, faydalı bir içecektir. Kebap türü yemeklerin dahil edildiği menülerin olduğu sofraların adeta olmazsa olmazı olan şalgam suyu, içerdiği laktik asit ile sindirimi kolaylaştıran bir içecek olduğundan aslında kebap menüsü ile en uyumlu içecektir demek de mümkündür. Şalgam suyu aynı zamanda iştah açıcı bir etki gösterir. B vitamini, kalsiyum ve potasyum içerir. Dişlere ve kemiklere çok faydalıdır. Acılı ya da acısız olmak üzere iki farklı şekilde tüketilen şalgam suyunu evde de üretmek mümkündür.

    Şalgam suyu yapmak için gerekli malzemeler şunlardır:

    1 adet büyük boy şalgam
    1 adet büyük boy pancar
    1 kg siyah havuç
    2 dolu servis kaşığı salamuralık tuz
    Yarım ekmek
    1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
    Temiz bir tülbent
    Büyük boy bir pet şişe (10 Lt’Lik olanlardan)

    Bütün sebzeleri, yani havuç, şalgam ve pancarı, soyun. Hepsini ayrı ayrı doğrayın. Bu işlemler esnasında eldiven giymenizi tavsiye ederiz, zira bu sebzeler oldukça zor çıkan koyu renk lekelere neden olmaktadırlar. Bu iş için ayırdığınız pet şişeye tüm malzemeleri koyun. Tuzu ayırın, onu ayrıca suda erittikten sonra eklemek gerekmektedir. Yarım ekmeği temiz tülbent içine koyup bir bohça yapın. Uçlarına sıkı düğüm atın ki açılmasın. Onu da pet şişenizin içine koyun. Tüm bu aşamalardan sonra pet şişenizi su ile doldurun, tuzlu suyunuzu da koyun. Pet şişeyi sıkıca kapatın.

    15 gün boyunca ağzı hiç açılmaksızın pet şişeyi serin bir yerde muhafaza edin. 15 günün sonunda açın ve maya görevi görmesi amacı ile içine attığımız tülbenti çıkarın. Şalgam suyunu içimlik ya da servislik anlamda belirlediğiniz kaplarınıza alın. Soğuk tercih edildiğinden buzdolabında soğutup öyle servis yapın. Afiyet olsun!

    alıntı
#09.07.2014 21:51 0 0 0