Sosyal Medya Kullanımı

Son güncelleme: 03.08.2014 11:10
  • işletmeniz için hangi sosyal ağ daha faydalı - facebook kullanımı - facebook reklamları - pinterest platformu - twitterÖzellikle internetin mobil olarak daha işlevsel kullanılmaya başlamasından sonra, sosyal medyada geçirilen zamandalar daha da artış gösterdi. Akıllı telefon teknolojisi sayesinde, internet daha fazla kullanılırken, bu kullanımın sosyal medyalarda çok fazla yoğunlaşması firmalar için sosyal medya etkileşimlerini önemli hale getirdi.

    Sosyal medya stratejisi, bir firmanın hangi sosyal ağda etili bir şekilde yer alabileceğini belirlemesi anlamını ifade ediyor. Bunun için işletmelerin sosyal medya ajanslarına analiz yaptırmaları, kendi hedefledikleri kitlenin hangi sosyal medya mecrasında bulunduğunun tespit edilmesi gibi çalışmalar firmaların doğru zamanda doğru yerde olmalarını, bütçelerini daha iyi yönetmelerini sağlayacak.

    Bugün bir kanı olarak Facebook sosyal ağının eskisi gibi olmadığı düşünenler var. Bunun sebebi işletmelerin reklamlarından elde edemedikleri geri bildirimler. Halbuki Facebook sosyal ağının neden kullanıldığının bilinmesi, bu tür yorumların yapılmasını önler. Kişiler Facebook’ta eğlenmek ve iletişim kurmak için varlar. Alışveriş davranışlarını Facebook reklamları çok az etkiliyor. Reklamlar sadece marka bilinirliğinin artmasını sağlayabilir. Bunun yanında Facebook gençlerin en fazla kullandıkları sosyal ağ. En fazla üyeye sahip olan platform.

    Gelelim kadınları hedef alan bir firmanın nerede olması gerektiğine. Pinterest kadınların sıklıkla tercih ettikleri bir platform. Kadınlara yönelik satış yapmak isteyenler kaliteli görseller hazırlayarak, pinterest ağına dahil olabilirler. Erkek ve kızların yoğun olarak iletişim halinde oldukları Twitter sosyal ağıda, işletmeler için önemli bir yer. Markalarının bilinirliği konusunda ve iletişim kurma hususunda twitter kaliteli bir imkan sağlıyor. Instagram sosyal ağıda giderek gelişen ve gençlerin ilgisini çeken bir konumda. Kadınlara yönelik satış ve hizmet veren kişilerin bu ağda yer almaları da, müşterilerini arttırmalarına neden olabilir.

    alıntı
#03.08.2014 11:10 0 0 0