2 adet tavuk göğsü.
Panesi İçin:
2 adet yumurta,
Yarım su bardağı un,
Yarım su bardağı mısır nişastası,
1 çay kaşığı karbonat,
1 çay kaşığı susam,
1 çay kaşığı tuz,
1 şişe soda
Kızartmak İçin:
Sıvı yağı.
Üzeri İçin:
Susam.
Sodalı Çıtır Tavuk Yapılışı
Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayalım.
Yumurtaları çırpalım.
İçine unu, nişastayı, karbonatı, susamı, tuzu ilave edelim ve karıştıralım.
Sonra sodayı ilave edelim ve karıştıralım.
Daha sonra tavuk etlerini ilave edip, karıştıralım ve tavuk etlerini sosun içerisinde 1 saat bekletelim.
Sosun içinden tavuk etlerini çıkaralım ve kürdanlara dizelim.
Sodalı Çıtır Tavuklarımızın üzerine susam serpelim ve kızgın sıvı yağda kızartalım.(hiç yağ çekmiyor ve çıtır çıtır oluyor)