Kırıkkale Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Alper Süzen, dondurma yerken dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgi verdi.

Op. Dr. Süzen, hijyenik olarak üretilen ve sağlıklı şartlarda saklanan dondurmanın insan sağlığına zarar vermeyeceğini söyledi. Dondurmanın kemiklerin başlıca yapı taşlarından olan kalsiyum ve fosfor yönünden hayli zengin olduğunu belirten Süzen, "Dondurmada protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, B, C, D ve E vitaminleriyle birlikte magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller de bulunuyor" dedi.

Bademcik iltihaplarının tedavi süresinde dondurmadan uzak durulması gerektiğine dikkat çeken Op. Dr. Alper Süzen,"Dondurma aç karnına ve bir anda yutarak yenmemeli, ağızda en az 3-4 saniye bekletilmelidir. Bir top dondurmada yaklaşık 70 kalori olduğu için, formunu korumaya özen gösteren kişiler günde 100 gramdan fazla dondurma tüketmemelidir. Çocuklar 2 yaşından itibaren dondurma yiyebilirler ancak dondurmanın özellikle küçük çocuklar için oda sıcaklığında olmasına özen gösterilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 479
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 04.06.2007 18:00
paylaşımın için teşekkürler özlem
missx Tarih: 04.06.2007 14:01
sağol özlem..
matrakSsS Tarih: 04.06.2007 11:51
sağolasın
gonulyorgunu Tarih: 03.06.2007 19:15
sen al biz nasıl yiyoruz ögrenirsin

=) yemenin tarifimi olur mesela ben ısırarak bi baskası yalayarak ama

sonuçta içimiz biraz soguyor degil mi?

bu konuyu acan ısmarlar artık :5:
Nerqish Tarih: 03.06.2007 16:37
sagol paylasim icin
Sindy Tarih: 03.06.2007 14:11
paylasimin icin tesekkurler
fiber_optic Tarih: 03.06.2007 10:17
[COLOR=coral]Teşekkürler ellerine sağlık