Ev için pratik bilgiler

Son güncelleme: 19.07.2007 02:04
  • Vitrinlerde uzun süre duran kristal bardaklarınız için, en iyi temizleme yöntemi, karbonatlı su içinde biraz bekletip yıkamanızdır. İnce cam bardakları yıkamak için, aniden sıcak suyun altına koymanız, çatlamalarına neden olabilir. Ocağın üzerinde soğuk su dolu kabın içine koyup, suyun ısınmasını bekleyin. Daha sonra temizleyin. Böylelikle olası ihtimale karşı, çatlamalarını engellemiş olursunuz. Kavanozların içindekiler bittikten sonra, sakın atmayın. Kareli veya çiçekli bir kumaş alarak, kapak altlarına örtü yapabilir ve oldukça gösterişli bir

    kavanoz setine, zaman içinde sahip olabilirsiniz. Şurup kutularının içinden çıkan kaşıklar, baharatlarınız için ideal ölçü kaşıkları olabilir.

    Bayat ekmekleri elinizle un ufak edip, buzdolabı poşetinin içine biraz tuz serperek koyunuz. Derin dondurucunuzda uzun süre kalabilir. Köfte yapacağınız zaman ekmeğiniz hazır olacaktır.

    Duvardan duvara halı kaplı bir eviniz varsa, leke olduğu zaman kesinlikle kendiniz silmeye çalışmayın. Özel yıkama makinanız yoksa veya özel leke çıkartma ilacınız, başınız daha büyük derde girecek ve leke yayılacaktır.

    Aile büyüklerinizden eski resimleri alıp, güzel çerçevelerde kullanabilirsiniz. Hafif sararmış, eskimiş resimler, şimdi salonları süslüyor ve anılarımızı canlandırıyor.

    Resim çektireceğiniz zaman, siyah-beyaz çektirip, küçük çerçevelere yerleştirebilirsiniz. Daha sade ve hoş duracaktır.

    Sandıklarınızı; sehpa, kitaplık, bar ve daha bir çok amaçlı kullanacağınızı unutmayın. Eskimiş ve yıpranmış olmaları, sizi bu düşünceden vazgeçirmesin. Verniklenir veya patine boya ile değişik bir hale getirilir.

    Bitmeye yüz tutmuş bazı mumlarınızı benmari usulü ile eritip, değişik renklerde mumlar yapabilirsiniz.

    Sinmiş balık veya sigara kokularından, tütsülerle kurtulabilirsiniz. Hem koku gidecek, hem de mistik bir atmosfer sağlayacaksınız. Alışık değilseniz, ağır kokulu tütsülerden kaçınmalısınız.

    Banyonuzda yarım kalan veya bitmeye yüz tutmuş hoş kokulu sabunlarınızı, bıçak yardımı ile veya rendeleyerek ayrı bir kapta tutabilirsiniz. Görüntüsü hoş olacak ve güzel bir koku banyonuzdan yayılacaktır.

    İster havlu, ister masa örtülerinizi canlandırın. Kenarlarına dantel örün veya hazır satılan dantel kenarlardan alıp diktirin.

    Aynı renkten değil, uyumlu renklerden evinizde ufak değişiklikler yapın.

    Ara sıra eskicileri gezin. Hiç ummadığınız, ama hoşunuza gidecek bir obje karşınıza çıkabilir. Fırsatı kaçırmadan değerlendirebilirsiniz.
#03.06.2007 18:50 0 0 0
  • faydalı bilgilerin için teşekkürler
#04.06.2007 17:34 0 0 0
  • tesekkurler ellerinize saglik
#19.07.2007 02:04 0 0 0