Azerbaycan Usulü Dolma

Son güncelleme: 03.09.2014 22:47
  • azerbaycan mutfağı - kırmızı biber dolması - patlıcan dolmasıMalzemeler

    4 adet patlıcan,
    3 adet renkli biber,
    2-3 adet domates,
    1 kg dana kıyma
    1-2 yemek kaşığı tarçın,
    1 adet büyük soğan,
    Tuz,
    Karabiber,
    Tereyağı.


    Yapılışı

    Patlıcanları ortasından yaralım ve yumuşayana kadar suda haşlayıp, suyunu süzelim.
    Biberleri baş kısımlarından keselim.(kapak olarak kullanacağız)
    Biberlerin içini tuzlayalım ve içlerine karabiber serpelim.
    Domatesleri baş kısımlarından keselim.(kapak olarak kullanıyoruz)
    Domateslerin içini kaşık yardımıyla boşaltalım ve domateslerin içini tuzlayıp, içine karabiber serpelim.
    Domateslerin içini bir kaba koyalım.
    Haşladığımız patlıcanlarında içini tuzlayıp, içlerine karabiber serpelim.
    Patlıcanları, biberleri kızgın sıvı yağda hafif kızartalım.

    Kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
    Üzerine domateslerin içini küçük şekilde doğrayıp, ilave edelim ve karıştıralım.
    Soğanı küçük küçük doğrayıp, sıvı yağda kızartalım ve kıymanın içine ilave edip, karıştıralım.
    Sonra 2 yemek kaşığı tereyağını, tuzu, tarçını ilave edelim ve karıştıralım.

    Hazırladığımız kıymalı harçla biberlerin, patlıcanların, domateslerin içini dolduralım.
    Daha sonra tavaya dizelim ve tavanın dibine çok az tereyağı ilave edelim.
    Karışık Dolmaları kısık ateşte 20 dakika pişirelim.

    alıntı
#03.09.2014 22:47 0 0 0