Kışlık Menemen Sos Tarifi

Son güncelleme: 08.09.2014 20:01
  • kışlık menemen konservesi - menemen sos nasıl yapılırMalzemeler

    10 kg domates,
    1 kg yeşil biber (acı ve tatlı karışık kullandım),
    1 su bardağı sıvı yağı.


    Kışlık Menemen Sos Yapılışı

    Bir tencereye su koyalım ve kaynatalım.
    Domateslerin altına çapraz çizik atalım.
    Domatesleri kaynayan suya atıp, 30 saniye bekletelim ve daha sonra soğuk suya atalım. (soğuk sudan çıkan domateslerin kabuklarını kolayca soyulduğunu göreceksiniz)


    Domateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
    Biberleri küçük küçük doğrayalım.
    Tencereye sıvı yağı, biberleri koyalım ve kavuralım.
    Üzerine domatesleri ilave edip, karıştıralım ve ara ara karıştırarak 25-30 dakika pişirelim.
    Pişirme işleminden sonra menemenleri cam kavanozlara doldurup, kapaklarını sıkıca kapatalım.
    Sonra bir bezin üzerine ters çevirelim ve bir gece bu şekilde bekletelim.
    Kapakların ortası içine çökmüş ise kapak tutmuş demektir.
    Kışlık Menemen Soslarımızı serin ve güneş görmeyen bir yere saklayalım.

    alıntı
#08.09.2014 20:01 0 0 0