Doğrama Turşu

Son güncelleme: 12.09.2014 21:01
  • karışık turşu - doğrama turşu nasıl yapılır - karışık sebze turşusuMalzemeler

    10 kg Kavanoz İçin:

    1 kg yeşil domates,
    1 kg havuç,
    2 kg turşuluk salatalık,
    1 kg sivri biber,
    1 kg kırmızı biber- yeşil biber karışık,
    1 orta boy lahana,
    1 baş sarımsak,
    Yarım su bardağı nohut,
    1 su bardağı sirke,
    İri tuz,
    Kereviz yaprağı,
    Maydanoz,
    Dereotu.


    Yapılışı

    Sebzelerin hepsini yıkayalım ve kereviz yaprağı, maydanoz, dereotu hariç diğer sebzeleri bir kaba doğrayalım.
    Doğradığımız sebzelerin üzerine sirkeyi, tuzu, sarımsakları ilave edip, karıştıralım ve 1 gece bu şekilde bekletelim.
    Ertesi gün kavanozun dibine nohudu koyalım.
    Sonra sebzeleri kavanoza dolduralım.
    En üstüne kereviz yaprağını, maydanozu, dereotunu yerleştirelim ve kavanozun kapağını kapatalım.
    Bir hafta içinde turşunun iyice suyunu saldığını, suyunun en üste kadar çıktığını göreceksiniz.
    Bir hafta geçtikten sonra yeterince suyu çıkmazsa su eklemeniz gerekir.
    Kavanozun arada bir kapağını açıp gazını almayı da ihmal etmeyelim.

    Not: Malzemeleri arttırıp azaltabilirsiniz. İstediğiniz malzemeyi çıkarabilir başka malzemeler ekleyebilirsiniz.

    alıntı
#12.09.2014 21:01 0 0 0