İşkembeli Brüksel Lahanalı Çorba

Son güncelleme: 24.08.2007 23:41
  • Malzemeler

    1 kg brüksel lahanası
    150 gr İşkembe
    2 soğan
    toz muskad cevizi
    Tuz, karabiber
    1,5 su bardağı su
    2 yemek kaşığı un
    yapılışı

    Brüksel lahanalarını temizleyip yıkayın. Soğanları soyup, ufak karecikler halinde kesin ve lahanlarla soğanı, muskatı, karabiberi ve tuzu da ekleyerek karıştırıp, yarım su bardağı suyun buharında 20 dakika kadar pişirin.
    Ardından işkembeyi uzun ünce dilimlere kesip kıtır kıtır olacak şekilde tavada kızartın. Unu ayrı bir tavada kahverengileşinceye kadar biraz yağ ile kavurun. Una yarım su bardağı soğuk suyu ve brüksel lahanası suyunu katın ve 5 dakika kadar pişirmeye bırakın. Bu karışıma brüksel lahanası karışımını da ekleyip biraz pişirin. Son olarak da çorbanın üzerine kızarmış işkembe dilimlerini serpip, servis yapın.
#04.06.2007 18:08 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#26.07.2007 19:29 0 0 0
  • teşekkürler çorba için
#24.08.2007 16:55 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#24.08.2007 23:41 0 0 0