1 kg brüksel lahanası
150 gr İşkembe
2 soğan
toz muskad cevizi
Tuz, karabiber
1,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
yapılışı
Brüksel lahanalarını temizleyip yıkayın. Soğanları soyup, ufak karecikler halinde kesin ve lahanlarla soğanı, muskatı, karabiberi ve tuzu da ekleyerek karıştırıp, yarım su bardağı suyun buharında 20 dakika kadar pişirin.
Ardından işkembeyi uzun ünce dilimlere kesip kıtır kıtır olacak şekilde tavada kızartın. Unu ayrı bir tavada kahverengileşinceye kadar biraz yağ ile kavurun. Una yarım su bardağı soğuk suyu ve brüksel lahanası suyunu katın ve 5 dakika kadar pişirmeye bırakın. Bu karışıma brüksel lahanası karışımını da ekleyip biraz pişirin. Son olarak da çorbanın üzerine kızarmış işkembe dilimlerini serpip, servis yapın.