Malzemeler

1 kg brüksel lahanası
150 gr İşkembe
2 soğan
toz muskad cevizi
Tuz, karabiber
1,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
yapılışı

Brüksel lahanalarını temizleyip yıkayın. Soğanları soyup, ufak karecikler halinde kesin ve lahanlarla soğanı, muskatı, karabiberi ve tuzu da ekleyerek karıştırıp, yarım su bardağı suyun buharında 20 dakika kadar pişirin.
Ardından işkembeyi uzun ünce dilimlere kesip kıtır kıtır olacak şekilde tavada kızartın. Unu ayrı bir tavada kahverengileşinceye kadar biraz yağ ile kavurun. Una yarım su bardağı soğuk suyu ve brüksel lahanası suyunu katın ve 5 dakika kadar pişirmeye bırakın. Bu karışıma brüksel lahanası karışımını da ekleyip biraz pişirin. Son olarak da çorbanın üzerine kızarmış işkembe dilimlerini serpip, servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 377
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:41
teşekkürler ellerine sağlık
nikelaj Tarih: 24.08.2007 17:55
teşekkürler çorba için
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:29
tarif için teşekkürler:23: