Malzemeler:

1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1-2 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:

1. Tavuk göğsünü 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesin.

2. Bir kasede yumurtayı tuzla birlikte çırpma teliyle çırpın. Suyu ilave edip çırpmaya devam edin. Un, sirke ve baharatları ekleyin. Malzemeler karışıncaya kadar çırpın.

3. Tavukları bu karışımın içine atın.

4. Tavaya yaklaşık 1 cm yüksekliğinde sıvıyağ koyun ve kızdırın. Tavukları sostan çıkarın ve kızgın yağda kızartın.

5. Kızaran tavukları mutfak peçetesinin üzerine alın ve fazla yağını emdirin.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 625
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 19:28
teşekkürler paylaşım için
by_KaRizMa Tarih: 10.05.2008 20:22
tesekurler sagol
COCO Tarih: 10.05.2008 18:13
Sag ol Iyilik melegi