Malzemeler:

3 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
1 adet salatalık
1/2 limonun suyu
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı kuru nane
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber veya pul biber
2 yemek kaşığı doğranmış mor lahana
Yapılışı:

1. Patatesleri küp küp doğrayın ve üzerine çıkacak kadar su koyup haşlayın. Haşlandıktan sonra süzgeçe alın ve soğutun.

2. Kuru soğanı ince ve uzun olarak (piyazlık) doğrayın. Üzerine 1/2 çay kaşığı tuz atıp ovun. Yıkayıp suyunu süzün. Sivri biberleri küçük küçük doğrayın, salatalıkları halka halka doğrayın.

3. Soğuyan patatesleri servis tabağına alın, üzerine soğan, sivri biber, limon suyu, sıvıyağ, tuz ve baharatları ekleyin. Tahta kaşıkla fazla hırpalamadan karıştırın. Salatalık ve mor lahana ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 527
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:38
teşekkürler ellerine sağlık
Gönülce Tarih: 04.07.2007 10:43
paylaşımın için teşekkürler
her tarif birbirinden güzel
iştah açıcı
eşiniz çok şanslı :2: