İmam Bayıldı Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 13.09.2014 21:16
  • imam bayıldı tarifi - patlıcan yemekleri - fırında imam bayıldıMalzemeler:

    4 adet patlıcan.

    İçi İçin:

    3 adet domates,
    1 adet yeşil biber,
    1 adet kırmızı biber,
    1 adet soğan,
    2 diş sarımsak,
    Tuz,
    Karabiber,
    Kırmızı pul biber,
    Zeytinyağı.

    Sosu İçin:

    1 çorba kaşığı salça,
    1,5 su bardağı su.

    Kızartmak İçin:

    Sıvı yağı.

    Yapılışı

    Patlıcanları alacalı soyalım ve bıçak ile boylamasına çizik atalım.
    Kızgın sıvı yağda kızartalım ve havlu kağıt üzerine alalım.

    İçi için; soğanı, biberleri, sarımsakları küçük küçük doğrayalım.
    Domateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
    Tencereye zeytin yağını, soğanları koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
    İçine biberleri, sarımsakları ilave edelim ve 3-5 dakika kavuralım.
    Sonra domatesleri, tuzu, karabiberi, kırmızı pul biberi ilave edelim ve sebzeler suyunu çekene kadar pişirelim.
    Hazırladığımız harçla patlıcanların içini dolduralım.

    Sosu için; bir kaseye salçayı, suyu koyalım ve iyice karıştırıp, patlıcanların üzerinde gezdirelim.
    İmam Bayıldımızı önceden ısıtılmış 175° fırında 20-25 dakika pişirelim ve servis yapalım.

    alıntı
#13.09.2014 21:16 0 0 0