imam bayıldı tarifi - patlıcan yemekleri - fırında imam bayıldıMalzemeler:
4 adet patlıcan.
İçi İçin:
3 adet domates,
1 adet yeşil biber,
1 adet kırmızı biber,
1 adet soğan,
2 diş sarımsak,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul biber,
Zeytinyağı.
Sosu İçin:
1 çorba kaşığı salça,
1,5 su bardağı su.
Kızartmak İçin:
Sıvı yağı.
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyalım ve bıçak ile boylamasına çizik atalım.
Kızgın sıvı yağda kızartalım ve havlu kağıt üzerine alalım.
İçi için; soğanı, biberleri, sarımsakları küçük küçük doğrayalım.
Domateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
Tencereye zeytin yağını, soğanları koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
İçine biberleri, sarımsakları ilave edelim ve 3-5 dakika kavuralım.
Sonra domatesleri, tuzu, karabiberi, kırmızı pul biberi ilave edelim ve sebzeler suyunu çekene kadar pişirelim.
Hazırladığımız harçla patlıcanların içini dolduralım.
Sosu için; bir kaseye salçayı, suyu koyalım ve iyice karıştırıp, patlıcanların üzerinde gezdirelim.
İmam Bayıldımızı önceden ısıtılmış 175° fırında 20-25 dakika pişirelim ve servis yapalım.