Satış Vaadi Sözleşmesi Nedir

Son güncelleme: 14.09.2014 12:00
  • satış vadi sözleşmesi nasıl yapılır - satış vadi sözleşmesi örneğiSatış vaadi sözleşmeleri ülkemizde genel anlamda satıcının alıcından kaparo alması için kullanılmaktadır.

    Mağdur olmamak adına sözleşmelerinize şahit eklemenizde de fayda var. Herhangi bir sorun yaşamanız durumunda mahkemeler bir hayli uzun sürecek olsa da paranızı tanzim etmek adına Satış vaadi sözleşmesini kullanabilirsiniz.

    Satış vaadi sözleşme Örneği

    Sakarya – Serdivan / Tazlık mahallesi bukalemun Sokak No:1 Daire:9 açık adresli, G-00-0-00-0-0-B pafta, 0000 parsel üzerinde bulunan A Blok 9 bağımsız bölüm nolu taşınmazın tapu sahibi ………………………………. TC. Kimlik nolu Ali Yıprak’ın ………………………………… TC. Kimlik nolu ………………………………. 180.000 TL bedel ile satışına istinaden 10.000 TL kaporanın tapu sahibi Ali Yıprak’a nakden ödenmesi üzerine iş bu sözleşme taraflar arasında tanzim edilmiştir. Sözleşme gereğince alıcı kalan 170.000 TL’yi ödemediği takdirde satıcından tapu teslimini talep edemeyeceği gibi ödenmiş olan kaporasının da geri iadesini talep edemeyeceğini taahhüt etmiş sayılır. Satıcı Ali Yıprak kalan 170.000 TL’nin tarafına ödenmesi halinde alıcı ……………………………………… TC. Kimlik nolu …………………………………..……… tapu satışını ifa edecektir. İş bu sözleşme alıcının 10.000 TL kaporayı satıcı Ali Yıprak’a ödemesi ile akdedilmiş olur. Alıcı sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren en geç 1 ay içerisinde kalan 170.000 TL bedelin ödenmesi hususunu ifa etmelidir. Alıcının 1 aylık zaman zarfı içerisinde kalan ödemeyi yapmaması durumunda Ali Yıprak’ın taşınmazı başkasına satma hakkı bulunmaktadır. Bu sözleşmeden doğan anlaşmazlıklar ilgili mahkemelerce giderilecektir.

    Satış vaadi sözleşme örneği içerisinde yer alan bilgilere ekstra olarak kendinizde ilave şartlar ekleyebilirsiniz. Yaşanacak olan sıkıntılardan web sitemiz ve yetkilileri sorumlu değildir.

    alıntı
#14.09.2014 12:00 0 0 0