Cebine Güvenene Bedava Telefon

Son güncelleme: 04.06.2007 22:20
  • Cep telefonu operatörleri rekabeti özel telefonlara da taşımaya başladı. Fatura ödeme garantisi ve sözleşmelerle bedava telefon rekabeti 12 veya 18 aylık kontrat yapılıyor.

    noimage

    Cep telefonu operatörleri çok konuşan abonelerine ve yüksek fatura ödemeyi garanti eden müşterilerine cep telefonu hediye etmeye başladı. Operatörlerin düşük gelir grubuna yönelik kampanyaların dışında elinde tutmak istediği aylık telefon harcaması yüksek aboneler için de ilgi çekici telefonlarla kampanyalar düzenleniyor. GSM operatörleri bu kampanyalarla aylık telefon harcamaları yüksek aboneleri uzun vadede ellerinde tutmayı hedefliyor. Kampanya kapsamında, sınırlı sayıda üretilen veya Türkiye'ye hiç gelmeyecek özel cep telefonları da özel fiyatlarla satılıyor. Kurumsal müşterilere de BlackBerry tarzı özel telefonlar sunuluyor. Sevgililer Günü, yılbaşı veya özel etkinliklerde sunulan cep telefonu modelleri operatörlerle cep telefonu firmaları ile yapılan özel anlaşmalarla Türkiye'ye ithal ediyor. 12, 18 veya 24 ay kontratla aylık minimum harcama garantili anlaşmalarla teklif edilen telefonlar fatura miktarına göre değişiyor. Operatörler 3 ayda bir yeni çıkan modellere göre listelerindeki telefonları yeniliyor. Turkcell, LG Prada ve Motorola V6 Ferrari telefonları 'first class' müşterilerine özel fiyat ve hediyelerle satıyor. Ayrıca telefonların yanında aksesuarlar da hediye ediliyor. Vodafone, Formula 1'de sponsoru olduğu McLaren Mercedes takımına özel çıkardığı telefonu İstanbul'daki yarışlar sırasında özel müşterilerine sunacak. Turkcell 'CepBizden' kampanyası ile 20'ye yakın telefonu 12 veya 18 aylık kontratlar karşılığında tüketiciye sunuyor. Kurumsal aboneler için operatörler BlackBerry ve özel el bilgisayarı özelliği bulunan telefonlar teklif ediliyor. Avea, Siemens A38 ve AL21 telefonları özel fiyat ve anlaşmalarla sunuyor. Siemens AL21 telefonu 12 aylık kontrat karşılığı 49 YTL'ye satılıyor. Ayrıca kurumlara anlaşmaya göre özel telefon teklifleri de yapılıyor. Vodafone, 'SeçKonuş' tarifesiyle birlikte 24 aylık kontrat karşılığı SonyEricsson, Nokia, Motorola ve Samsung markalarının düşük segmentli telefonlarını tüketiciye yaklaşık yüzde 50 indirimle sunuyor.


    Sınırlı miktarda üretilen telefonlar teklif ediliyor

    Cep telefonu üreticileri güçlü moda ve otomobil markalarının etkisini kullanarak ürettikleri telefonları sınırlı miktarda piyasaya sunuyor. Motorola V6 modeli Ferrari markasını kullanıyor ve 2 megapiksel kameraya sahip telefon, mobil hızlı internet bağlantısını destekliyor. Daha fazla müzik ve resim depolamak için de microSD bellek kartı kullanılıyor. LG Prada telefon ise geniş ve dokunmatik ekranı dikkat çekiyor. Tasarımda moda markasının izlerini taşıyan değişiklikler yapılmış.

    İş adamlarına özel üretim yetenekli telefon veriliyor

    GSM operatörleri iş adamlarının kullanacakları özel yetenekli telefonları da abonelerine teklif ediyor. BlackBerry, PDA (el bilgisayarı), Nokia ve Sony Ericsson'un 'akıllı' telefon serisinden bir model kurumsal tarifedeki abonelerin tercihine sunuluyor. Sürekli elektronik posta takibi yapmak zorunda olan kurumlar çalışanlarına bu tür telefonları kullanmaları için dağıtıyor. Operatörlerde bu servislerin kolayca kullanılmasını sağlayacak telefonları kurumsal abonelerine teklif ediyor.
#04.06.2007 22:20 0 0 0