Prostat Kanserinde Erken Teşhisin Önemi

Son güncelleme: 04.10.2014 20:41
  • prostat kanseri nedir - prostat kanseri için da vinci operasyonu - prostat kanserinde belirtiler - prostat kanserde metastas riski60 yaş üzeri erkeklerin yarısından fazlası prostat problemleri yaşamaktadır. Genellikle sorun yaşlılığa bağlı olan iyi huylu prostat büyümesiyken, hastaların küçük ama önemli bir kısmında sorunların nedeni prostat kanseri olabilmektedir.

    Erken Teşhis Önemli
    Prostat kanseri hiçbir belirti vermeden de gelişebildiğinden, 45 yaş üzerindeki erkeklerde yıllık olarak düzenli prostat kanseri kontrollerini yaptırmak, hastalığın erken teşhis edilebilmesini ve buna paralel olarak tümüyle tedavi edilmesini sağlayarak hayat kurtarabilir.

    Dünya genelinde düzenli kontrollerin yaygınlaşması sayesinde, günümüzde prostat kanserinin erken evrelerde teşhisi mümkün olmaktadır. 1990'lardan önce kanser daha organ sınırlarını aşmamış aşamada teşhis edilebilme oranı sadece %35 iken, bu oran günümüzde %80'lere dayanmıştır.

    Tedavi
    Yakalanan kanserin tedavisinde de bilgi birikiminin artması ve teknolojik ilerlemeler ile büyük gelişim kaydedilmiştir. Çağdaş tedaviler uygulandığında 5 yıllık sağkalım %100, 10 yıllık sağkalım şansı ise %92'lere ulaşmıştır. Günümüzde organa sınırlı prostat kanserinin tedavisinde en sık uygulama prostatın cerrahi olarak çıkarılması olan "radikal prostatektomi" iken, bunun yanında ışınlama ve prostatın içine radyoaktif çekirdekler yerleştirme olan "brakiterapi" prostat kanseri hastalarına sunulan diğer tedavi seçenekleridir.

    Prostat kanserinin diğer organlara sıçradığı (metastaz) durumlarda dahi hastalığın seyrini yavaşlatan ve birçok olguda yıllarca sağlıklı ve mutlu yaşam sunan ilaç ile tedavi seçenekleri mevcuttur.

    da Vinci Prostatektomi
    Eylül 2010 tarihinden beri hastalarımıza prostat kanseri cerrahinde ulaşılan en üstün tedavi yöntemi olan robot destekli cerrahi platform "da Vinci"'yi sunuyoruz. "da Vinci" sisteminde, hastanın karnına açılan laparoskopik giriş noktalarından ameliyatın gerçekleştirilmesini sağlayacak ince aletler yerleştirilir ve bu aletler hasta başına konuşlandırılan ana ünite olan "robot"a bağlanır. Adı "robot" olmasına rağmen sistem kendi başına hiçbir işlem gerçekleştirmez. Sistemin yaptığı, ameliyat odasına yerleştirilmiş olan konsolda oturan cerraha 3 boyutlu görüntü iletmek ve cerrahın hareketlerini hasta içine ulaşan ameliyat kollarına iletmektir. Getirdiği teknolojik üstünlük; görüntüyü 3 boyutlu olarak iletirken, yüksek çözünürlükte 12 kat büyütmesi yanında, hareketleri iletirken de hem doğal insan elinin titremelerinden arındırması hem de kollarının insan hareket sınırlarının ötesinde hareket edebilme yeteneğinde olmasıdır.

    Daha Az Acı İle Daha İyi Sonuçlar
    da Vinci cerrahi platformu laparoskopinin hastaya getirdiği konforu açık cerrahinin yüksek başarısı ile birleştirmektedir. da Vinci ile yapılan operasyonlar hasta açısından birçok avantaj içerir:

    Daha iyi kanser kontrolü
    Daha iyi fonksiyonel sonuçlar
    Daha az kan kaybı
    Daha düşük enfeksiyon riski
    Karında çok daha ufak yara izleri
    Daha kısa hastanede kalma süresi
    Normal hayata daha kısa sürede dönüş

    Bunların yanında da Vinci sistemi ile yapılan ameliyatlarda sistem, sağladığı büyütülmüş ve yüksek kalitede görüntü ile yüksek kesinliğe sahip hareket ve kontinans (idrar tutma) için gerekli sinir ve kas yapıların korunmasında büyük kolaylık sağlamaktadır.

    alıntı
#04.10.2014 20:41 0 0 0