Malzeme:
Bir su bardağı buğday,
yarım su bardağı kuru nohut,
yarım su bardağı kuru fasulye,
üçte bir su bardağı pirinç,
on adet kuru kayısı,
dörtte bir su bardağı kuru üzüm,
50 adet fındık içi,
iki su bardağı yapay tatlandırıcı,
iki - üç çorba kaşığı tarçın.

Hazırlanışı:
Ayıklanmış ve yıkanmış buğdayı bol suyla düdüklü tencerede yirmi dakika haşlayın. Bir gece önceden ıslatılmış nohut ve fasulyeyi, ıslatma suyuyla birlikte, kaynamış buğdayın içine ilave edin ve düdüklü tencerede yirmi dakika daha pişirin. Karışıma, küçük parçalar halinde doğranmış kayısı ve üzümleri ilave ederek pirinçler iyice pişene kadar pişirin. Tarçını ve yapay tatlandırıcıyı ekleyin ve iyice karıştırıp ateşten alın. Kapağı kapalı halde soğumasını bekleyin. Aşureniz ılık olunca kaselere boşaltın ve fındıkla süsleyin.

Bir porsiyonda:
Kolesterol (mg): 0
Posa (gr): 1.2
Yağ (gr): 2.9
Protein (gr): 5.6
Karbonhidrat (gr): 30.3
Enerji (kal): 172.2

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 471
favori
like
share