Kefal çorbası

Son güncelleme: 24.08.2007 23:45
  • Malzemeler:

    1 Adet kefal balığı
    1 Adet havuç
    1 Adet patates
    1 Adet kereviz
    4-5 Adet defne yaprağı
    1 Çorba kaşığı salça
    1 Demet maydanoz
    1 Adet limon
    2 Çorba kaşığı un (tepeleme)
    1-2 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
    1 Adet soğan
    Tuz

    Hazırlanışı:

    Tencereye yağı alıp, eritin.
    Soğanı yemeklik doğrayıp, ilave edin.
    Soğanlar pembeleşene dek kavurun.
    Patates, havuç ve kerevizin kabuklarını soyup, fındık iriliğinde doğrayın.
    Sebzeleri de tencereye aktarıp, ara sıra karıştırarak sote edin.
    Sebzeler yumuşamaya başlayınca tencereye yeterince su, salça ve tuz ilave edin.
    Kefalin kafasını ve iç organlarını temizleyip, özenle yıkayın.
    2 santim eninde yuvarlak dilimler halinde kesin.(bel kemiğini çıkarmadan)
    Tencereye iri doğradığınız balık parçalarını da ilave ederek ağır ateşte balıklar ve sebzeler yumuşayana dek pişirip, tencereyi ateşten alın.
    Çorbanın suyunu delikli süzgeçten geçirin.(sebzeler tadını balığa verdiği için sebzelerin posalı kısmını kullanmaya gerek kalmaz)
    Tereyağını eritip, unu ilave edin.
    Un sararana dek kavurun.
    1 Kepçe çorbanın suyundan ilave edip, unubulamaç haline getirip, tencereye aktarın.
    1 Taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin.
    Tabaklara birer dilim kefal koyup, üzerine çorbanın suyundan bir kepçe gezdirin.
    Limon sıkarak servis yapın.
#06.06.2007 13:25 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#26.07.2007 19:29 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#24.08.2007 23:45 0 0 0