Malzemeler

3 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta akı
2 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı kuru nane
3 adet soğan
Tuz
3 çorba kaşığı un
Kırmızı tozbiber
500 gr kaymaklı yoğurt
2 su bardağı sıcak su
3 diş sarımsak

Hazırlanma Şekli

Bulguru derin bir kaba alıp sıcak suyu dökün ve üzerini kapatın ve yumuşayana kadar bekletin. Soğanlardan birini soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. Bulgur yumuşayınca rendelenmiş soğan, un, tuz, sarımsak, nane ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar koparıp oval köfteler yapın. Derin bir tencereye su doldurup tuz ilave ederek kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynar suda haşlayın. Köfteleri kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Kalan 2 soğanı soyup yarım halkalar halinde doğrayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Kırmızı tozbiber serpin, kızarınca ateşten alı. Köftelerin üzerine yoğurt koyduktan sonra biberli eritilmiş yağı da yoğurdun üzerine dökün.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 438
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 06.06.2007 16:04
ellerine saglik