Malzemeler

1 adet sogan
4-5 dilim sucuk
1 ca bardagi sivi yag
1 cay bardagi margarin
1 cay bardagi yogurt
1 cay kasigi karbonat
1 corba kasigi sirke
Alabildigine un
Ic malzemesi:
500 gr ispanak yapragi
1 tatli kasigi seker
2 corba kasigi kasar peyniri
Tuz
Uzeri icin yumurta sarisi

Hazırlanma Şekli

Ispanak ve soganlari bir tencerede kavurun. Ispanaklar suyunu cekince ocaktan alin. Seker tuz ve kasar peynirini de ispanaklarin yanina ekleyin. Sucuklari da ilave ederek iyice karistirin. Hamur icin gereken malzemeleri karistirip. Kulak memesi yumsakliginda bir hamur yapin. Iki parcaya ayirip yarim saat dinlendirin. Ilk hamuru merdane ile acip, hazirladiginiz ic malzemeyi icine koyun. Hamuru iki kez rulo biciminde katlayip, bicakla uzunlamasina kesin. Daha sonra rulo seklindeki hamuru enlemesine parcalara ayirin. Kalan hamuruda ayni sekilde sarip, kesin. Ikinci hamura da ayni islemi yapip, uzerine yumurta sarisi surun. 200 derecelik firinda 25 dak. Pisirin.

NOT: Bu boregi yazin patlicanla yapabilirsiniz. O zaman adi Yaz Gulu olur. Eger ara sicak olarak yemek isterseniz, boregi firinda on bes dak. boyunca yumurtasiz pisirin. Firindan cikardiktan sonra uzerine besamal sosu ve kasar koyup tekrar firina verin. Iyice kizardiktan sonra firindan alip servis yapin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 867
favori
like
share
umut_alin Tarih: 06.10.2007 07:49
tarif icin tesekkurler
DİDEM Tarih: 30.08.2007 10:19
[COLOR="YellowGreen"]teşekkürler ablacığım
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:58
eline saglik
Lulu Tarih: 26.07.2007 19:42
teşekkürler
breezem Tarih: 23.07.2007 11:29
:85:[QUOTE=SU-PERISI;1864996] Malzemeler

1 adet sogan
4-5 dilim sucuk
1 ca bardagi sivi yag
1 cay bardagi margarin
1 cay bardagi yogurt
1 cay kasigi karbonat
1 corba kasigi sirke
Alabildigine un
Ic malzemesi:
500 gr ispanak yapragi
1 tatli kasigi seker
2 corba kasigi kasar peyniri
Tuz
Uzeri icin yumurta sarisi

Hazırlanma Şekli

Ispanak ve soganlari bir tencerede kavurun. Ispanaklar suyunu cekince ocaktan alin. Seker tuz ve kasar peynirini de ispanaklarin yanina ekleyin. Sucuklari da ilave ederek iyice karistirin. Hamur icin gereken malzemeleri karistirip. Kulak memesi yumsakliginda bir hamur yapin. Iki parcaya ayirip yarim saat dinlendirin. Ilk hamuru merdane ile acip, hazirladiginiz ic malzemeyi icine koyun. Hamuru iki kez rulo biciminde katlayip, bicakla uzunlamasina kesin. Daha sonra rulo seklindeki hamuru enlemesine parcalara ayirin. Kalan hamuruda ayni sekilde sarip, kesin. Ikinci hamura da ayni islemi yapip, uzerine yumurta sarisi surun. 200 derecelik firinda 25 dak. Pisirin.

NOT: Bu boregi yazin patlicanla yapabilirsiniz. O zaman adi Yaz Gulu olur. Eger ara sicak olarak yemek isterseniz, boregi firinda on bes dak. boyunca yumurtasiz pisirin. Firindan cikardiktan sonra uzerine besamal sosu ve kasar koyup tekrar firina verin. Iyice kizardiktan sonra firindan alip servis yapin.

çok güzel ben yaptım
DİDEM Tarih: 23.07.2007 11:25
tarifin için teşekkürler su-perisi
Gönülce Tarih: 04.07.2007 09:51
teşekkürler SU-PERISI
Serendipity Tarih: 27.06.2007 16:11
tarif için teşekkürler Su perisi