diyabet hastaları için tatlı tarifleri - cevizli muhallebi nasıl yapılır - şekersiz muhallebiTatlandırıcılar ile yapılmış tatlı tariflerinde dikkat edilmesi gereken hususlar Tatlandırıcı ile yapılan tatlılarda dikkat edilmesi gereken konu,tatlandırıcının yiyeceğe piştikten sonra ilave edilmesidir.
Bol Cevizli Muhallebi
Malzemeler;
1 litre yağsız süt
5 çorba kaşığı kepekli un
ıstediğiniz kadar, istediğiniz tatlandırıcı veya rendelenmiş elma
Yağsız ve susuz yoğurt bol ceviz
Hazırlanışı;
Sütü, unu ve tatlandırıcıyı tencereye alıp kısık ateşte pişirin.
Tatlandırıcı olarak elma kullanmak isteyenler sadece süt ve unu pişirsin.
Pişen muhallebiyi tabaklara paylaştırıp soğumaya bırakın.
Üzerlerine iyice çırpılmış yoğurdu yayın ve cevizle süsleyin.
Krem şanti kullanmak isteyenler sütle şantiyi çırpın ve iyice soğumuş olan muhallebinin üzerine yayın.
Bol cevizle süsleyin.