Baca Temizliği Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 12.11.2014 18:11
  • Baca Temizliği - Baza Nasıl Temizlenir - Baca Temizliğinin Önemi - Yangına Karşı Alınacak Tedbirler - Soba Zehirlenmelerine Karşı Alınacak Tedbirler
    Baca Temizliği Nasıl yapılır ?
    Baca bakımı ve temizliği nasıl yapılır, yangından korunma tedbirleri arasında önemli bir yer tutmaktadır. Türkiye'de her yıl bina yangınlarının % 20'si temizlenmeyen Bacalardan ileri gelmektedir. Bacalar temizlenmediği ve yakıcılar doğru yere kurulmadığı zaman, nasıl enerjide düşmeler olur yakıtlar eksik ve verimsiz yanmaktadır. Eksik yanma sonucu oluşan kirli gazlar ve partiküller Baca tıkanmasına neden olmaktadır. Baca gazının geri tepmesi ve karbon monoksit gazının ortama yayılmasından dolayı zehirlenmeler oluşmaktadır. Dilerseniz nasıl yapıldığını şöyle bir inceleyelim.

    Baca Temizliğinde Dikkat edilmesi Gereken Konular

    Baca Temizliği ve zehirlenmelere karşı Önlemler

    1- Nasıl öncelikle güvenliğimizi ön planda tutuyorsak, burada da boruları, folyo, bant, ip veya bacanızın durumuna göre vakum makinesi çıkrık) olmalıdır.
    4- Bacanızı kesinlikle çuval ve benzeri cisimlerle temizletmeyin ve kendinizde temizlemeyiniz içinde sıkışması durumunda bacanızın kullanılmaz hale gelebilir tıkanır.
    5- Bacanızın temizliği bittikten sonra mutlaka baca çekişini kontrol ettirin.
    6-Bacalarda ekseriyetle Çatı üzerindeki kısımlarda çeşitli hava şartları yüzünden nasıl bacalarda tahribat oluyor ise temizlik yapan personele mutlaka çatının üst tarafındaki kısımlar hakkında bilir isteyin.
    7- Bacanızın temizlendiğine dair mutlaka yetkili kişiden sertifikanızı alınız.
    8- Aldığınız sertifikada bacanın durumuyla nasıl ilgili yetkili kişinin görüşlerini yazmış olmasına dikkat edin.
    8-Sobalarınızı kurarken nasıl doğru şekilde kurduğunuza emin olamıyorsanız
    9-Bacanız temiz olsa da lodos olan havalarda kesinlikle sobanızı doldurup yatmayın.
    10-Geceleri uyumadan önce lodos olmasa da sobaya odun ve kömür doldurup yatmayalım.
    11-Doğalgaz Kullanılan bacalarda gazın yanmasıyla oluşan su buharını çelik olmayan bacalarda baca cidarına nüfuz edeceği için bacalarda çökme dökülme çatlaklar oluşabilir yılda bir sefer doğalgazla ısınan evlerin bacalarını kontrol ettirmeleri gerekmektedir.
    12-Doğalgaz Kullanılan çelik bacalı sistemlerde ise nasıl bacadan atılan su buharının bir kısmının baca bibinde birikiyor ise Bunu önlemek için dikey bacanın alt kısmındaki dirsekte drenaj atık su kanalı bulunmaktadır bu kanalın tıkanması neticesinde biriken suyun kazana veya doğalgaz sobasına, kombiye geri verip tamiri zor arızalara yol açmasını önlemek için her yıl baca kontrollerini yaptırıp sorun olmadığını belirten sertifika alınması gerekmektedir.
    13- Yukarıda belirtilen tüm hususlar hakkında daha detaylı bilgi için internet sitemizi ziyaret edebilir veya telefonla detaylı bilgi alabilirsiniz
#12.11.2014 18:11 0 0 0